“Man er nærmest tilbøjelig til at kalde det crazy"

Flere ventureinvestorer vurderer 2021 som et usædvanligt år på venturemarkedet - helt i tråd med tørre tal fra Vækstfonden.
Analyse fra Vækstfonden understøtter investorers vurdering af et hedt venturemarked i 2021 | Foto: Vækstfonden/PR
Analyse fra Vækstfonden understøtter investorers vurdering af et hedt venturemarked i 2021 | Foto: Vækstfonden/PR

Flere fremtrædende ventureinvestorer kalder 2021 et helt enestående år på investeringsfronten, herunder Erik Balck, der er ansvarlig for Vækstfondens afdeling for direkte investeringer.

“Man er nærmest tilbøjelig til at kalde det crazy. Vi har aldrig set noget lignende,” siger han til Børsen.

Som KapitalWatch tidligere har skrevet skal den kommentar blandt andet ses i lyset af, at der mellem april og juni måned blev gennemført 22 ventureinvesteringer i Danmark til et samlet beløb på 2,7 mia. kr. Det viser en nyligt offentliggjort analyse fra Vækstfonden.

Men ikke blot er der tale om et rekordhøjt niveau set over kvartalet. Investeringerne betyder også, at der i løbet af første halvår blev lagt flere penge - 5,2 mia. kr. - i de danske opstartsvirksomheder, end der gjorde i hele 2019, som hidtil har siddet på den årlige rekord.

Det er især virksomheder inden for kategorien 'healthtech', der har modtaget store investeringer i løbet af halvåret, viser de nye tal. Det drejer sig især om start-ups beskæftiget med forbrugerfokuserede sundheds- og velværeprodukter.

Ulla Brockenhuus-Schack, ledende partner i Seed Capital, fremhæver over for Børsen, at 2021 ”skiller sig ud” ved, at der rigtig mange penge i markedet, ligesom Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital, der har solgt tre firmaer i år, peger på de relativt høje priser.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også