Politikere og fonde efterlyser mere aktivitet fra pensionskasserne i tech og it

Flere danske pensionskasser har slet ikke ventureinvesteringer på skemaet, og det er et problem, mener flere aktører. Pensionsfondene mener dog ikke, at det er en opgave, som de alene kan løse.
Foto: Pensiondanmark
Foto: Pensiondanmark

Pensionskasserne er ikke aktive nok inden for det danske venturemiljø, mener flere aktører, herunder Vækstfonden, og den store mængde kapital, som de sidder på, savnes – især inden for tech- og it-miljøet.

Det skriver Børsen.

Fra pensionskassernes side mener man dog ikke, at løsningen bare er at hælde penge ind i de nye danske selskaber inden for de områder. Flere penge alene løser ikke problemerne i venturemiljøet.

"Det er komplekse investeringer med mulighed for høje afkast, men kun hvis man forstår at ramme rigtigt. Så for vores vedkommende kræver det typisk, at vi kan investere igennem en kapitalfond med specialiserede kompetencer indenfor den type investeringer, hvis vi skal interagere mere, end vi gør," siger investeringsdirektør i Pensiondanmark, Claus Stampe, og netop den slags aktører med specialiseret viden er der stor mangel på, mener han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også