KapitalWatch

Politikere og fonde efterlyser mere aktivitet fra pensionskasserne i tech og it

Flere danske pensionskasser har slet ikke ventureinvesteringer på skemaet, og det er et problem, mener flere aktører. Pensionsfondene mener dog ikke, at det er en opgave, som de alene kan løse.

Foto: Pensiondanmark

Pensionskasserne er ikke aktive nok inden for det danske venturemiljø, mener flere aktører, herunder Vækstfonden, og den store mængde kapital, som de sidder på, savnes – især inden for tech- og it-miljøet.

Det skriver Børsen.

Fra pensionskassernes side mener man dog ikke, at løsningen bare er at hælde penge ind i de nye danske selskaber inden for de områder. Flere penge alene løser ikke problemerne i venturemiljøet.

"Det er komplekse investeringer med mulighed for høje afkast, men kun hvis man forstår at ramme rigtigt. Så for vores vedkommende kræver det typisk, at vi kan investere igennem en kapitalfond med specialiserede kompetencer indenfor den type investeringer, hvis vi skal interagere mere, end vi gør," siger investeringsdirektør i Pensiondanmark, Claus Stampe, og netop den slags aktører med specialiseret viden er der stor mangel på, mener han.

Mere fra KapitalWatch

Flere fonde vil kredse om milliardinvesteringer i biogas

Vind og sol har skygget for det enorme potentiale i produktion af biogas herhjemme og især internationalt. ”Vi vil se flere og flere infrastrukturfonde, som begynder at interessere sig mere for sektoren,” mener Jan Østergaard, underdirektør i Industriens Pension, der sidste år blev storinvestor i Danmarks næststørste biogaskoncern.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch