KapitalWatch

Politikere og fonde efterlyser mere aktivitet fra pensionskasserne i tech og it

Flere danske pensionskasser har slet ikke ventureinvesteringer på skemaet, og det er et problem, mener flere aktører. Pensionsfondene mener dog ikke, at det er en opgave, som de alene kan løse.

Foto: Pensiondanmark

Pensionskasserne er ikke aktive nok inden for det danske venturemiljø, mener flere aktører, herunder Vækstfonden, og den store mængde kapital, som de sidder på, savnes – især inden for tech- og it-miljøet.

Det skriver Børsen.

Fra pensionskassernes side mener man dog ikke, at løsningen bare er at hælde penge ind i de nye danske selskaber inden for de områder. Flere penge alene løser ikke problemerne i venturemiljøet.

"Det er komplekse investeringer med mulighed for høje afkast, men kun hvis man forstår at ramme rigtigt. Så for vores vedkommende kræver det typisk, at vi kan investere igennem en kapitalfond med specialiserede kompetencer indenfor den type investeringer, hvis vi skal interagere mere, end vi gør," siger investeringsdirektør i Pensiondanmark, Claus Stampe, og netop den slags aktører med specialiseret viden er der stor mangel på, mener han.

Mere fra KapitalWatch

Heartcore Capital bag ny investeringsrunde i dansk vinplatform

For anden gang på et år investerer venturefonden sammen med private investorer et tocifret millionbeløb i vinplatformen Kobaj. ”Social buying bliver fremtidens måde at handle vin på,” siger Jimmy Fussing Nielsen, partner i Heartcore Capital.

Dansk Goldman Sachs-stjerne rykker opad

Michael Bruun kommer i sit nye job til et tegne Goldman Sachs’ milliardstore kapitalfondsben sammen med tre andre partnere, og han placerer sig dermed som en af de højest placerede danskere i branchen, skriver Børsen

Samesystem-stifter: Vi har ikke haft de rigtige briller på

Vækstbørs: Efter direktør-exit, høj burnrate og en ustabil aktiekurs er Samesystem-stifter Henrik Ritlov netop nu i gang med at justere til, så virksomheden kommer i et stabilt, positivt cashflow. Væksten har været dyr, erkender han.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch