KapitalWatch

Nordic Alpha Partners valgte hardtech-vejen og dem, mange helst ikke vil røre ved

I sin forholdsvis korte levetid runder "hybridfonden" Nordic Alpha Partners i år den halve mia. i investeringstilsagn og med en potentiel børskandidat i porteføljen. "Ejere skal ikke vælge os for pengenes skyld," siger partner Laurits Bach Sørensen.

Partnergruppen i Nordic Alpha Partners, fra venstre Jakob Fuhr Hansen, Ulrik Jørring, Rasmus Lund, Laurits Bach Sørensen og Troels Øberg. | Foto: Nordic Alpha Partners/PR

Med forlydender om en potentiel børsnotering af brintvirksomheden Green Hydrogen Systems i støbeskeen, mindre end to år efter Nordic Alpha Partners blev hovedaktionær i august 2019 med en ejerandel på dengang 38 pct., ser det ud til, at Nordic Alpha Partners med et hybrid fondskoncept er kommet godt fra start.

Bag fonden står bl.a. ATP, Vækstfonden, Chr. Augustinus Fabrikker og CW Obel-fonden, som alle støttede ideen tilbage i 2017, da fonden rejste 945 mio. kr. ud fra en vision om at skabe de næste grønne, digitale og globale hardtech-vækstsuccesser.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Samesystem-stifter: Vi har ikke haft de rigtige briller på

Vækstbørs: Efter direktør-exit, høj burnrate og en ustabil aktiekurs er Samesystem-stifter Henrik Ritlov netop nu i gang med at justere til, så virksomheden kommer i et stabilt, positivt cashflow. Væksten har været dyr, erkender han.

Ejerfamilie sælger hobbykæde til nordisk koncern

De tre brødre bag dansk-stiftede Panduro har solgt hobbykæden til en nordisk koncern og leverandør af produkter til skoler og daginstitutioner. Den nye Panduro-ejer er selv ejet af et svensk investeringsselskab med tråde til Ikea.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch