Massiv investorinteresse for danske Onrobot - nye investorer på spring

For mindre end to måneder siden rejste robotvirksomheden Onrobot 185 mio. kr. fra investorer. Nu udvides runden for nye investorer, der kan tilføre selskabet yderligere 75 mio. kr.  Forventninger til afkast er skyhøje.
Enrico Krog Iversen, CEO, Onrobot. | Foto: PR/Fotojournalist Nils Lund Pedersen
Enrico Krog Iversen, CEO, Onrobot. | Foto: PR/Fotojournalist Nils Lund Pedersen

Investorer kredser fortsat om den fynske robot-virksomhed Onrobot anført af CEO Enrico Krog Iversen, der tidligere stod i spidsen for Danmarks hidtil største robotsucces Universal Robots, som blev solgt i 2015 for 2,3 mia. kr. til amerikanske Teradyne.

Onrobot gennemførte i december en vellykket kapitalrunde på 185 mio. kr., den tredje på blot tre år, efter en ekstraordinær stor investorinteresse. Nu skal der rejses yderligere 60 mio. kr. eller måske op til 75 mio. kr. i en second closing og en udvidelse af investeringsrunden med deltagelse af en større dansk institutionel investor, oplyser Jacob Enevoldsen, managing partner i det danske mæglerhus North Finance.

Blandt investorerne i investeringsrunden i december var den statslige investeringsfond Vækstfonden Venture, Den Europæiske Investeringsbank(EIB), et større syndikat med 20 investorer fra business angel-netværket Danban, flere kendte danske erhvervsfamilier og fonde, North Finance og den eksisterende ejerkreds, heriblandt  Enrico Krog Iversen.

Enrico Krog Iversen og Vækstfonden samlede i 2018 tre af verdens lovende robotvirksomheder, Onrobot i Danmark, Optoforce i Ungarn og amerikanske Perception Robotics til én ny kraftfuld, danskejet virksomhed.

Onrobot på opkøb

Onrobot blev navnet på den ambitiøse satsning, som med hovedsæde i Odense skulle bidrage til yderligere at styrke Danmarks førerposition i det hurtigt voksende globale marked for robotudstyr. Siden har Onrobot opkøbt selskaberne Purple Robotics og Blue Workforce, der har været med til at gøre Onrobot til globalt førende på markedet.

Målet er at skabe en verdensledende koncern inden for udvikling og produktion af avanceret robotudstyr.

Gennem yderligere opkøb og internationale netværkssamarbejder forventer Onrobot henover en kortere årrække at kunne skabe en omsætning på salg af robotgribere, sensorer og andet udstyr for mere end en mia. kr.

Onrobot har på få år slået igennem som en ledende leverandør af såkaldte applikationer til kollaborative robotter, også kaldet cobots, der er forskellige værktøjer og software til robotarme, og virksomheden beskæftiger nu 165 ansatte og mere end 520 salgspartnere globalt.

Exit inden for fire år

Ifølge KapitalWatch' oplysninger forventer Onrobot et salg til enten en industriel eller finansiel køber. Heller ikke en børsnotering udelukkes som en attraktiv exitmulighed i løbet af ca. fire år og med et forventet afkast til investorerne, der deltager i investeringsrunden på minimum 10 gange den investerede kapital.

I investeringsrunden på 185 mio. kr. i december kom ca. 100 mio. kr. fra private investorer via North Finance, mens Vækstfonden og den Europæiske Investeringsbank bidrog med resten.

Dengang lød det fra Lars Rønn, partner i vækstfondens afdeling for direkte investeringer, at markedet for kollaborative robot-applikationer allerede er et milliardmarked, hvor man kun har set toppen af isbjerget.

"Jeg tror på, at Onrobot vil blive en af de helt store spillere inden for automation og dermed, at Onrobot kan bidrage til fremtidens vækst og udvikling i Danmark."

Den nye kapital skal bruges til at udbygge Onrobots position på det globale marked. Ifølge Enrico Krog Iversen står millioner af virksomheder på spring til at automatisere for at sikre deres konkurrenceevne på det globale marked.

Udvidelsen af investeringsrunden fra december lukker senest den 1. marts eller ved fuldtegning.

"Interessen er ganske betydelig med omkring 250 positive tilbagemeldinger fra investorer i vores netværk. Derfor forventer jeg yderligere op mod 75 mio. kr. i kapital til Onrobots," siger Jacob Enevoldsen, North Finance.

Fynsk robotselskab henter investering på 185 mio. kr. 

Venturefonde kigger mod robotterne  

Robotselskab fortsætter millionunderskud  

Onrobot rejser 185 millioner i investeringsrunde 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også