Dansk Silicon Valley-virksomhed henter millioner fra flere investorer

En gruppe investorer har investeret i danske Spiio, som i dag har hovedsæde i Silicon Valley. Pengene skal bl.a. gå til at opskalere virksomhedens salgsindsats. Investor varsler ny finansingeringsrunde i 2022.
Spiios sensor installeret på en golfbane. | Foto: Spiio / PR
Spiios sensor installeret på en golfbane. | Foto: Spiio / PR

Danske Spiio har lukket en investeringsrunde, som sikrer virksomheden 1,6 mio. dollar – svarende til knap 10 mio. kr.

Pengene kommer dels fra en række angel-investorer, dels fra fondene Byfounders, Inqvation og Vækstfonden, der alle tidligere har investeret i Spiio.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse.

Pengene skal gå til at styrke Spiios udviklingsafdeling og til at opskalere virksomhedens salgs- og markedsføringsindsats, primært på det nordamerikanske marked.

Spiio har udviklet en sensor, som holder øje med planters vækstforhold. Sensoren måler bl.a. jordfugtighed, lys og temperatur og kan på den måde hjælpe gartnere og greenkeepere med at holde styr på, hvornår og hvor meget planter og græs skal vandes.

Sidste år fik virksomheden mere end 200 nye kunder, herunder flere golf- og fodboldbaner, skriver adm. direktør Martin Dal i et opslag på Linkedin.

"Holdet har arbejdet utroligt hårdt, og mod alle odds er vi vokset markant i løbet af året," siger han i pressemeddelelsen.

Ny runde næste år

Spiio blev stiftet i Aarhus i 2015.

Dengang koncentrerede virksomheden sig om indendørs beplantning på plantevægge, men er siden også rykket udenfor. En del af pengene fra den seneste finansieringsrunde skal således gå til videreudvikling af Spiios produkter, der er målrettet golfbaner.

Virksomheden har desuden etableret sig i tech-mekkaet Silicon Valley – og har i dag kunder over hele verden.

De danske venturefonde Byfounders og Inqvation investerede begge i Spiio for første gang i 2018. Byfounders skød dengang to mio. kr. i virksomheden, mens Inqvation kom med et uspecificeret millionbeløb.

Ifølge Claus Zibrandtsen, adm. direktør i Inqvation, har Spiios evne til at skabe vækst i et hårdt år været afgørende for fondens deltagelse i den seneste finansieringsrunde.

"Inqvation tror på holdet og stifterne, som har vist, at de har viljen til at vinde og erobre selv i svære tider. Derfor har vi også været glade for at kunne støtte dem i en ny runde, som leder ind i en serie a-runde i 2022," siger han i pressemeddelelsen.

Simple Feast henter kapital til satsning i USA 

Dansk fintech-virksomhed solgt til amerikanere

Byfounders investerer yderligere i norsk insurtech-selskab 

Danske Bank sætter fart under business angel-koncept efter succesoplevelse

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også