Fluoguide får støtte fra Innovationsfonden til at undersøge bredere pipeline

Innovationsfonden giver 1,2 mio. kr. til en ph.d.-stilling hos Fluoguide, som håber på, at indsatsen kan udvide selskabets pipeline, så hovedaktivet, et selvlysende diagnostisk stof, der kan hjælpe under operationer for hjernecancer, kan udvides til flere indikationer.
Adm. direktør Morten Albrechtsen (th.) og forskningschef Andreas Kjær (tv.) i Fluoguide ved børsnoteringen på Spotlight den 7. maj 2019 | Foto: Fluoguide / PR
Adm. direktør Morten Albrechtsen (th.) og forskningschef Andreas Kjær (tv.) i Fluoguide ved børsnoteringen på Spotlight den 7. maj 2019 | Foto: Fluoguide / PR

Fluoguide udvider nu både bankbogen med lidt over en mio. kr. samt medarbejderstaben med en ph.d.-forsker, der i forvejen har fulgt udviklingen af virksomhedens hovedaktiv, FG001.

Pengene kommer fra Innovationsfonden og skal gå til at aflønne selskabets nye forsker, Karina Juhl, som i de kommende tre år vil undersøge, om FG001, som er et stof, der gør kræftceller selvlysende under operationer, så de bliver lettere at se og bortoperere, også kan bruges til andre operationer end hjernekræft, glioblastom.

"Jeg er altid tilfreds med at se, at talentfulde folk fra min gruppe bliver anerkendt for fremragende forskning, som bliver udviklet til teknologier og produkter, som kan hjælpe patienters kamp mod kræft," siger forskningsdirektør i Fluoguide, Andreas Kjær, i en børsmeddelelse fra virksomheden.

Karina Juhl har deltaget i prækliniske studier under udviklingen af FG001, som nu er i fase 1/2.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også