KapitalWatch

Fluoguide får støtte fra Innovationsfonden til at undersøge bredere pipeline

Innovationsfonden giver 1,2 mio. kr. til en ph.d.-stilling hos Fluoguide, som håber på, at indsatsen kan udvide selskabets pipeline, så hovedaktivet, et selvlysende diagnostisk stof, der kan hjælpe under operationer for hjernecancer, kan udvides til flere indikationer.

Adm. direktør Morten Albrechtsen (th.) og forskningschef Andreas Kjær (tv.) i Fluoguide ved børsnoteringen på Spotlight den 7. maj 2019 | Foto: Fluoguide / PR

Fluoguide udvider nu både bankbogen med lidt over en mio. kr. samt medarbejderstaben med en ph.d.-forsker, der i forvejen har fulgt udviklingen af virksomhedens hovedaktiv, FG001.

Pengene kommer fra Innovationsfonden og skal gå til at aflønne selskabets nye forsker, Karina Juhl, som i de kommende tre år vil undersøge, om FG001, som er et stof, der gør kræftceller selvlysende under operationer, så de bliver lettere at se og bortoperere, også kan bruges til andre operationer end hjernekræft, glioblastom.

"Jeg er altid tilfreds med at se, at talentfulde folk fra min gruppe bliver anerkendt for fremragende forskning, som bliver udviklet til teknologier og produkter, som kan hjælpe patienters kamp mod kræft," siger forskningsdirektør i Fluoguide, Andreas Kjær, i en børsmeddelelse fra virksomheden.

Karina Juhl har deltaget i prækliniske studier under udviklingen af FG001, som nu er i fase 1/2.

Mere fra KapitalWatch

Mia Wagner lancerer ny investeringsklub

Nordic Female Founders med Mia Wagner og Anne Stampe i spidsen har stiftet Investor Club. Målet er at øge diversiteten i dansk erhvervsliv. "Jeg kan ikke blive ved med at vente på, at tingene sker af sig selv," lyder det fra Mia Wagner.

Kapitalfond ønsker langvarigt ejerskab af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der har været ejer af Esvagt siden 2015, ønsker at lægge endnu flere år til ejerskabet af offshore- og vindrederiet. Sådan lyder det fra fonden, som i sidste uge blev eneejer af rederivirksomheden.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)