Udenlandske investorer har fået øjnene op for den danske proptech-scene

Ifølge ejendomsbranchens teknologi- og innovationsnetværk Proptech Denmark har flere end 50 investorer fra bl.a. USA, Tyskland og Sydkorea henvendt sig de seneste måneder for at høre til mulighederne for at sætte penge i danske teknologivirksomheder målrettet ejendomme.
"Investorer i udlandet leder efter techvirksomheder, som ved hjælp af nye teknologier kan skabe grøn omstilling i ejendomme og bylivet. Dem har vi flere af i København," siger Nadim Stub, adm. direktør i Proptech Denmark. | Foto: PR / Lasse Gammeljord
"Investorer i udlandet leder efter techvirksomheder, som ved hjælp af nye teknologier kan skabe grøn omstilling i ejendomme og bylivet. Dem har vi flere af i København," siger Nadim Stub, adm. direktør i Proptech Denmark. | Foto: PR / Lasse Gammeljord

Udenlandske techvirksomheder samt vækst- og venturefonde, der leder efter nye, lovende virksomheder at investere i, kontakter i øjeblikket teknologi- og innovationsnetværket Proptech Denmark flere gange om ugen for at høre, hvordan de kan få foden inden for på det danske og særligt skandinaviske marked for nye ejendomsteknologier.

"Siden foråret har mere end 50 aktører fra blandt andet USA, Tyskland, Sydkorea, Israel, Japan, Australien, England og Frankrig kontaktet Proptech Denmark," lyder det i en pressemelding fra netværket.

"Vi gør alt, hvad vi kan for at tiltrække virksomheder og investorkapital udefra, og derfor glæder vi os over interessen. At skabe nye startups og arbejdspladser er altid en prioritet for os, fordi vi gennem innovation skaber forbedret livskvalitet derhjemme og på arbejdspladsen," siger Nadim Stub, adm. direktør hos Proptech Denmark, i meddelelsen.

"Covid-19 er en enorm driver på hele techområdet, også inden for ejendomme. I og med at smitten langt fra lader til at være et overstået kapitel, så tror vi, at udviklingen manifesterer sig yderligere i det kommende halve til hele år," fortsætter han.

Konkret nævner han digitale nøgler, der gør det muligt at låse og åbne ejendomme uden brug af fysiske nøgler, der kan være smitteinficerede, luftovervågningssystemer, der sikrer kontinuerlig udluftning på kontorer eller sensorbaserede data om rumudnyttelsen på et kontor.

Lancerer laboratorium torsdag

Ifølge Nadim Stub har netværket arbejdet målrettet på at kommunikere ud til omverdenen, hvordan København med sin særegne blanding af grønne værdier, tech-knowhow og et professionelt erhvervs- og investeringsklima er det rette sted for udlandet at placere sine investeringer.

"Investorer i udlandet leder efter techvirksomheder, som ved hjælp af nye teknologier kan skabe grøn omstilling i ejendomme og bylivet. Dem har vi flere af i København," siger Nadim Stub.

Proptech Denmark åbner torsdag "Proptech Lab", hvor en stor del af branchen kommer til at sidde og arbejde sammen.

"Vores medlemmer kommer til at udveksle viden og sammen skabe nye, innovative produkter. Det er også attraktivt, siger Nadim Stub.

Op til 200 mio. kr. investeret i år

Han anslår, at 150-200 mio. kr. er investeret i nye proptechvirksomheder i Norden siden nytåret.

Bl.a. er et flercifret millionbeløb tilfaldet den norske proptech-virksomhed Unloc, som er ved at slå sig ned i København for at transformere, hvordan brugere får adgang til boliger og ejendomme.

Omkring 200 proptechs herhjemme arbejder i øjeblikket med udviklingen af nye teknologier målrettet ejendomme, hovedparten i Storkøbenhavn, lyder det.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også