Noteringschef: Stor interesse for First North-noteringer lige nu

Coronakrisen har ikke for alvor formået at spænde ben for børsnoteringerne på den danske minibørs, First North. Noteringschef melder om stor interesse hos private investorer.
Foto: Casper Dalhoff/ERH
Foto: Casper Dalhoff/ERH
AF RITZAU FINANS

Fra midten af maj til udgangen af juni i år er fire selskaber blevet noteret på First North-børsen, ligesom yderligere to danske selskaber, Shape Robotics og FOM Technologies, bliver føjet til listen torsdag og fredag i denne uge.

Ifølge Carsten Borring, der er noteringschef hos Nasdaq i København, er der lige nu en rigtig stor interesse for First North-noteringer.

Han fortæller, at de private aktionærer den seneste halvanden måned tydeligt har vist, at de er villige til at investere i de danske selskaber på minibørsen.

"Nogle er måske nye aktionærer, der ikke har ejet aktier før, men som har fået blod på tanden efter pæne værdistigninger. Andre er mere garvede og kører ind og ud af aktierne og er med til at sikre likviditeten," siger Carsten Borring til Ritzau Finans.

"Der er også en del virksomhedsejere, som kan spejle deres egen virksomhed i dem, der bliver noteret på First North. Alt i alt fører det til, at aktionærkulturen stortrives lige nu. Det er ikke nok, at investorerne er der. Vi skal også have interesserede selskaber. Det går op i en højere enhed lige nu," fortsætter han.

Når Shape Robotics og FOM Technologies går på First North-børsen i løbet ugens sidste to handelsdage, når den danske minibørs et medlemstal på 26.

Ifølge Carsten Borring kan det tal meget vel blive højere i løbet af året.

Noteringschefen fortæller, at pipelinen for nye noteringer på nuværende tidspunkt er god, men han kan endnu ikke svare præcist på, hvor mange der kommer over målstregen i 2020.

"Vi taler med mange forskellige lige nu, men det er ikke til at sige, hvor mange der fører det ud i livet. Det skal være det rette miks, og man skal som direktør også være villig til at stille sig op på ølkassen og fortælle, hvad man gerne vil. I den her verden gælder ordsproget ”den der lever stille, lever godt” ikke," siger han.

Optimismen hos Carsten Borring er i dag en del større end for bare tre måneder siden. I marts gjorde udbruddet af coronavirusset et stort indhug i de globale aktiemarkeder, og de danske aktier gik ikke fri af aktionærernes udsalg.

"Hvis man går tre måneder tilbage, havde vi også samtaler med en række selskaber, men der handlede det om, at de ikke nødvendigvis ville børsnoteres længere. Aktiemarkedet var faldet 30-35 pct., og det så ret sort ud," siger Carsten Borring.

Selv om coronapandemien ikke er forsvundet, ser situationen i dag helt anderledes ud end i marts. Det er også tydeligt at se på de globale aktiemarkeder, som flere steder har indhentet det tabte i løbet af særligt maj og juni.

"Vi kan se, at det går i den rigtige retning. Det betyder, at den række af selskaber kunne gå på børsen, på trods af at det har været nogle hårde måneder."

"Det skyldes, at de blev ved med at arbejde målrettet mod en børsnotering. Det høster de frugterne af nu. Hvis de havde sluppet speederen, ville det have været svært at nå en børsnotering i år," siger Carsten Borring.

Noteringschefen slår fast, at "børsnoteringsvinduet er åbent." I marts var det stort set lukket i, og de mere positive toner er kommet hurtigere, end Carsten Borring havde forventet.

"Vi har ikke den usikkerhed, som vi så for tre måneder siden. Det gør også, at flere arbejder målrettet for at gå på børsen nu," siger han.

Dermed er First North-børsen i mindre grad blevet ramt af tilbageholdenhed i kølvandet på coronakrisen, mens hovedmarkedet i højere grad er præget af forsigtighed, når det kommer til nye noteringer.

De private investorer har umiddelbart heller ikke holdt sig tilbage med at tegne aktier i den nye række af selskaber på minibørsen.

Penneo, Monsenso, LED Ibond, Stenocare (der rykkede fra Spotlight-børsen, red.) oplevede alle en markant overtegning af aktier forud for børsnoteringen.

Det samme er tilfældet for de to kommende børsnoterede danske selskaber, FOM Technologies og Shape Robotics, der er blevet overtegnet med henholdsvis 718 pct. og 486 pct.

Carsten Borring er glad for at se, at de private aktionærer har en stor interesse for at tegne aktier i First North-selskaberne.

Han vurderer også, at de mange og store overtegninger kan være med til at accelerere den tendens yderligere ved efterfølgende noteringer.

Selv om det kan skabe frustration hos de aktionærer, der ikke får del i tildelingen, mener noteringschefen også, at det er godt, at selskaberne ikke lader sig rive alt for meget med.

"Firmaet er jo de penge værd, som de er. Derfor synes jeg, at det er godt, at de modstår fristelsen ved bare at sætte kursen op og hente penge, som de ikke har behov for lige nu," siger Carsten Borring.

"Omvendt vil vi gerne have flere aktier til salg, så det er et stærkt signal om, at der er nogle lidt større selskaber, som også ville kunne drage nytte af de private investorer, hvis de går på børsen," fortsætter han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også