KapitalWatch

Too Good To Go-direktør frygter for iværksætteriet i Danmark

Adgangen til risikovillig kapital bliver mindre og mindre, og i de nuværende hjælpepakker er der ingen hjælp at hente for landets iværksættere. Det kan få konsekvenser for en hel generation af opstartsvirksomheder, mener Mette Lykke.

Foto: Les Kaner - PR

Hvor etablerede virksomheder kan se frem til hjælp og økonomisk støtte i politikernes hjælpepakker, står landets iværksættere tilbage uden adgang til likviditet. Adgangen til riskovillig kapital sander til, og det kan få store konsekvenser i iværsksættermiljøet, siger Too Good To Go-direktør og investor Mette Lykke til Børsen.

"Jeg er bange for, at vi taber en generation af vækstvirksomheder på gulvet, fordi hjælpepakkerne ikke er designet til den slags virksomheder. Too Good To Go er solidt velfunderet, så jeg er ikke bekymret på egne vegne. Men er man nyetableret, er scenariet et helt andet," siger hun.

 

De nyeste tal fra Vækstfonden viser ifølge avisen, at kun én dansk vækstvirksomhed hentede venturekapital til vækst i marts. I månederne før var det mere end fem.

Mere fra KapitalWatch

Mia Wagner lancerer ny investeringsklub

Nordic Female Founders med Mia Wagner og Anne Stampe i spidsen har stiftet Investor Club. Målet er at øge diversiteten i dansk erhvervsliv. "Jeg kan ikke blive ved med at vente på, at tingene sker af sig selv," lyder det fra Mia Wagner.

Kapitalfond ønsker langvarigt ejerskab af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der har været ejer af Esvagt siden 2015, ønsker at lægge endnu flere år til ejerskabet af offshore- og vindrederiet. Sådan lyder det fra fonden, som i sidste uge blev eneejer af rederivirksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)