KapitalWatch

Lokkemad på 48 millioner for at sælge statens ejerandele i iværksætterselskaber

Når en ny regering er tiltrådt, bliver det afgjort, hvem der skal forvalte statens andel i 300 iværksætterselskaber, som hidtil har ligget i de statslige innovationsmiljøer. Der venter de nye forvaltere en stor opgave med at sælge statens aktieposter. Der er mange nitter, men også flere godbidder imellem.

En af de over 300 statslige aktieposter, som skal sælges, er 1,2 pct. af Trustpilot.

48 mio. kr. over tre år. Det er, hvad Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte skønner, at en forvalter kan få ud at administrere en portefølje af statens ejerandele i iværksætterselskaber.

Det fremgår af et udbud af forvaltningen af statens ejerandele, som netop er afsluttet. Staten ejer aktieandele i godt 300 selskaber, som er opdelt i fire porteføljer, der hidtil har været forvaltet af de fire såkaldte innovationsmiljøer - en slags statslige ventureselskaber ved universiteterne.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Kahoot-stiftere skyder penge i dansk læseassistent

Investeringsselskabet We Are Human, der var med til at stifte quizappen Kahoot, har føjet den danske læseassistent Hero til porteføljen. Hero vil med investeringen i ryggen lancere en opgraderet produktversion i starten af det nye år.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)