KapitalWatch

Biotekbranchen er flyvende og nu gælder det om ikke at læne sig tilbage

Biotekselskabet Nuevolution er lige blevet solgt for 167 mio. dollar, og flere andre unge har modtaget trecifrede millionbeløb i investeringer. Men nu skal der bygges videre på bioteksucceserne. "Det er altafgørende, at vi nu ikke bare læner os tilbage og tror, at det hele kører," siger Christian Elling, ledende partner i Lundbeckfonden Emerge.

Christian Elling, ledende partner i Lundbeckfonden Emerge. | Foto: Lundbeckfonden

Den tunge dyne med negativitet og dårligdomme er forsvundet fra den danske biotekhimmel. Danmark står nu med en blomstrende industri, der ikke bare har ført til milliardsalg af flere virksomheder, men også til de største investeringsrunder i Norden inden for sektoren, hvor prominente fonde som Orbimed og Wellington er med, skriver Finans.dk.

Det kommer dog næppe til at stoppe her, for også i de senere faser af udviklingen øjner mange aktører flere muligheder for succes. Søren Møller, ledende partner i Novo Seeds, fortæller, at selskabet har en utroligt spændende pipeline af selskaber. Og han forventer, at en del af dem kommer til at rejse store investeringsbeløb.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Vækstfonden købt ud af fynsk robotvirksomhed

Efter en årrække som medejer af fynske Effimat Storage Technology er Vækstfonden købt ud af ejerkredsen. I stedet overtager robotvirksomhedens hovedejer, Peter Mads Clausen fra Danfoss-familien, de fleste af Vækstfondens andele.

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch