Norwegian-stifter går ind i dansk fintech med ambition om at overtage kryptobørs

Vækstbørs: Spenn Technology bruger kryptoteknologi til at tilbyde bankservices til mennesker, som ellers ikke har adgang til dem.
Bjørn Kjos har kurs mod bestyrelsen i Spenn Technology. | Foto: Gregers Tycho
Bjørn Kjos har kurs mod bestyrelsen i Spenn Technology. | Foto: Gregers Tycho

Den danske fintech-virksomhed Spenn Technology, der er noteret på vækstbørsen First North, vil købe mindst 66,7 pct. og op mod 90 pct. af den norske kryptobørs Norwegian Block Exchange, NBX.

Det fortæller Spenn Technology i en selskabsmeddelelse.

”NBX’ og Spenns kombinerede kompetencer, ekspertise og innovationsevne vil åbne op for nye dimensioner af vækst og ekspansion. Dette partnerskab varsler en spændende fremtid for digital bankvirksomhed, en sømløs blanding af traditionel bankvirksomhed og digitale valutaer,” udtaler Spenn Technologys adm. direktør og stifter, Jens Glasø, i meddelelsen.

Det fremtidige partnerskab mellem Spenn Technology og NBX omtales som en ”strategisk alliance.”

Tidligere i dag fortalte Spenn Technology, at storaktionær i NBX Bjørn Kjos har indvilliget i at sælge sin aktiepost svarende til 16 pct. af NBX til Spenn Technology. Til gengæld modtager Bjørn Kjos aktier i Spenn Technology.

Bjørn Kjos er kendt for at have grundlagt flyselskabet Norwegian, som han stod i spidsen for gennem 17 år. Han vil blive indstillet til en plads i Spenn Technologys bestyrelse.

”Det er spændende at se to yderst kompatible virksomheder som NBX og Spenn mødes. Dette partnerskab er et strategisk skridt mod at erobre betydelige markedsandele på spirende markeder, ikke kun i Afrika, men også i Europa og Asien,” lyder det ifølge meddelelsen fra Bjørn Kjos.

Spenn Technology forsøger ved hjælp af kryptoteknologi at gøre finansielle services tilgængelige for den del af verdens befolkning, som lige nu ikke har adgang til dem.

Med opkøbet af NBX håber Spenn Technology bl.a. at kunne lancere kryptobørsens kreditkort på de afrikanske markeder, hvor Spenn i forvejen er på landkortet, fremgår det af dagens meddelelse.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også