KapitalWatch

Jobindex ser driftsoverskud vokse med 40 pct.

Vækstbørs: Danske virksomheder indrykker fortsat jobannoncer på et højt niveau ifølge Jobindex, som i øjeblikket har det højeste antal annoncer hidtil fra det offentlige. Det melder platformens direktør i forbindelse med kvartalsrapport.

Kaare Danielsen, stifter og direktør i Jobindex | Foto: Casper Holmenlund Christensen / Ritzau Scanpix

På trods af pandemi og krig i Ukraine går det danske jobmarked forrygende. I hvert fald, hvis man zoomer ind på den del af jobannoncerne, der bliver formidlet af Jobindex.

”35.000 nyindrykkede jobannoncer hver måned er tegn på et fortsat meget stabilt og stærkt arbejdsmarked. Både private og offentlige arbejdsgivere søger med et højt aktivitetsniveau, og lige nu er antallet offentlige jobannoncer på det højeste niveau, vi nogensinde har målt,” siger direktør i Jobindex, Kaare Danielsen, i forbindelse med årets første kvartalsmeddelelse.

Af kvartalsmeddelelsen fremgår det, at nettoomsætningen i første kvartal af 2022 er 123 mio. kr. mod 97 mio. kr. i samme periode i 2021.

Det svarer til en stigning på 27 pct. og har givet et løft til driftsresultatet (ebit), som er vokset med 40 pct. til 54 mio. kr. mod 38 mio. kr. i 1. kvartal 2021. Jobindex oplyser ikke sit endelige resultat.

Kaare Danielsen er tilfreds med udviklingen i årets første tre måneder.

”Krigen i Ukraine medfører helt naturligt stor usikkerhed om fremtiden, men det er ikke noget, vi kan måle effekten af i omfanget af nye jobannoncer, der traditionelt er en af de første sikre indikatorer for den økonomiske aktivitet og udviklingen i virksomhederne,” siger han.

Størstedelen af Jobindex-forretningen sker fortsat på det danske annoncemarked. Her røg omsætningen i 1. kvartal 2022 op på 99 mio. kr. mod 73 mio. kr. i 2021.

I 2021 steg Jobindex’ omsætning med 53 pct. til 428 mio. kr. mod 280 mio. kr. corona-året 2020.

Computerworld vokser efter planen

Jobindex ejer mediehuset Jobindex Media, som bl.a. Computerworld hører under. Her oplevede Jobindex-koncernen et fald i omsætningen fra 9,9 mio. kr. i første kvartal i 2021 til 8,8 mio. kr. i første kvartal i år. Dette skyldes ifølge kvartalsrapporten, at eventdelen af Computerworld ligger på et lavere niveau end i 2021.

”Computerworlds abonnementsforretning med Premium nyheder vokser efter planen, og der ses en tendens til øget akkvisition af større virksomhedsabonnementsaftaler,” lyder det i kvartalsrapporten.

I 2021 havde Computerworld en omsætning på 36 mio. kr., en vækst på 29 pct. i forhold til året før.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MediaWatch.)

Noter fra KapitalWatch: Jobindex, Penneo, Re-Match, Gro Capital, Magnus Kjøller

Jobindex forlod 2021 med kraftig medvind fra salg af jobannoncer

Mere fra KapitalWatch

Snackvirksomhed får fødevareprofil i ejerkredsen

Cocohagen har fået tidligere Daloon-ejer og -direktør i ejerkredsen. Nu skydes vækstrejse i gang med henblik på at gøre selskabets kakaotrøfler til kaffekædernes fortrukne, bæredygtige snackvalg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch