KapitalWatch

Strømmen af nye investorer har øget risikoen for manipulation: "Man skal holde tungen lige i munden"

Eksperter peger på, at de seneste års strøm af nye investorer har fået risikoen for uforsætlig markedsmanipulation til at stige og kan få store konsekvenser for de involverede personer. Sag på svensk vækstbørs skræmmer.

I januar sidste år stimlede småinvestorer fra hele verden sig sammen og købte aktier i detailkæden Gamestop. Planen var at få aktiekursen til at stige, så de Wall Street-hedgefonde, der havde satset penge på kursfald i aktien, ville tabe milliarder af dollars | Foto: Ed Jones / AFP

Flokken af nye investorer, som er trådt ind på aktiemarkedet i Danmark de seneste to år, har øget risikoen for tilfælde med markedsmanipulation på børserne. Primært fordi de ofte ikke har nok viden om reglerne på området.

Det siger flere danske eksperter som reaktion på en opsigtsvækkende sag i Sverige, hvor to unge investorer er mistænkt for at have koordineret handlen med bestemte aktier og fiflet med kurserne via det sociale medie Discord.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Børskandidat når i mål med kapitalrejsning

Vækstbørs: Ejendomsselskabet Swiss Properties Invest rejser 215 mio. kr. og når i mål med kapitalrejsningen. Tegningsperioden sluttede mandag og resulterede i en beskeden overtegning.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch