Statens superfond skifter ud i øverste ledelse: Farvel til fire direktører

Flere tidligere chefer i Vækstfonden er ude af ledelsen i den statslige superfond Eifo, der internt har præsenteret medarbejderne for en ændret organisation og ny koncernledelse. 
”Det er meget normalt, at fusionerede selskaber løbende foretager organisationstilpasninger i de første år. Og Eifo er ikke anderledes på dette punkt," siger Peder Lundquist, adm. direktør i Eifo. | Foto: Pr/ekf
”Det er meget normalt, at fusionerede selskaber løbende foretager organisationstilpasninger i de første år. Og Eifo er ikke anderledes på dette punkt," siger Peder Lundquist, adm. direktør i Eifo. | Foto: Pr/ekf

Storfusionen Eifo, der er en sammenlægning af de tre statslige milliardfonde, Vækstfonden, Danmarks Eksportkredit og Danmarks Grønne Investeringsfond, har foretaget flere udskiftninger i sin øverste ledelse, der reducerer koncernledelsen fra ni til syv chefer. 

Det erfarer KapitalWatch, og Eifo bekræfter i en mail ændringerne. 

Ændringerne sker godt et år efter, at Eifo (Danmarks Eksport- og Investeringsfond) formelt gik i luften ved årsskiftet 2022/2023 med Peder Lundquist, tidligere eksportkreditfonden (EKF), som adm. direktør. Dengang talte ledelsesholdet flere repræsentanter fra de enkelte fonde, men den nye organisation betyder, at flere ikke fremover vil være en del af direktionen. 

Det drejer sig om Lisa Lund Holst og Julie Holm Simonsen, der var henholdsvis driftsdirektør og HR-direktør, ligesom Tine Lønborg, chief risk & compliance officer, og kommerciel direktør Michael Zøllner er ude af den øverste ledelse i den nye organisation. 

Stillinger nedlagt

Mens Lise Lund Holst og Julie Holm Simonsen forlader organisationen, ifølge Eifo efter gensidig aftale, som konsekvens af, at deres stillinger er nedlagt, rykker Tine Lønborg og Michael Zølner ned i organisationen.

Dermed optræder der lige nu ingen kvindelige chefer i den øverste ledelse af Eifo. Imidlertid er der to ledige stillinger i koncernledelsen som finansdirektør og kommerciel direktør, som vil blive søgt besat snarest, oplyser Eifo i en mail. 

Den nye ledelse tæller foruden Peder Lundquist yderligere fire medlemmer. 

Det er kommerciel direktør Peter Boeskov og Christian Ølgaard med titel af chief policy & regulatory officer, begge med en fortid i eksportkreditfonden. Dertil kommer Erik Balck Sørensen, investeringsdirektør og tidligere Vækstfonden, mens Brian Østergaard er nyansat i Eifo med titel af kredit- og risikodirektør.

”Løbende tilpasninger”

”Vi er allerede nået langt med fusionen, og der er lagt et stort arbejde hele vejen rundt. For at nå helt i mål er der dog behov for, at vi kigger vores organisation, vores processer og vores strukturer efter i sømmene,” hedder det i en skriftlig kommentar til KapitalWatch fra adm. direktør Peter Lundquist:

”Det er meget normalt, at fusionerede selskaber løbende foretager organisationstilpasninger i de første år. Og Eifo er ikke anderledes på dette punkt. Det betyder ikke, at tingene er blevet gjort forkert til at begynde med. Det betyder blot, at vi nu er klar til nye tiltag, der vil spille os endnu bedre og stille os stærkere både internt og eksternt,” tilføjer Peder Lundquist.

Den nye koncernledelse betyder også, at investeringsdirektør Erik Balck Sørensen lige nu er eneste repræsentant fra det tidligere Vækstfonden, efter at Julie Holm Simonsen og Lisa Lund Holst nu er ude.

Det bedste fra fondene

I forbindelse med udnævnelse af det nu tidligere ledelseshold pegede Peder Lundquist i en meddelelse i november 2022 på, at ”den nye organisation bygger på det bedste fra de hidtidige fonde, og giver danske virksomheder én fælles indgang til risikovillig, statslig finansiering”.

”Jeg glæder mig over at kunne sammensætte et ledelseshold i Danmarks Eksport- og Investeringsfond, som består af etablerede profiler med meget specialiseret viden og stærke ledelseskompetencer. Samtidig er det en glæde for mig, at alle tre sammenlagte fonde repræsenteres i den nye fælles ledelse for Danmarks Eksport- og Investeringsfond, så vi sikrer kontinuitet og kan bygge videre på de styrkepositioner, som EKF, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond har i forvejen.”

”I den kommende tid vil det være vores vigtigste fælles opgave at etablere en ny virksomhed, som gør en forskel for kunderne, og som samtidig er en fantastisk arbejdsplads for vores mange, dygtige medarbejdere,” lød det fra Peder Lundquist.

En lang række ledere og fagdirektører i Vækstfonden forlod den statslige investeringsfond i forbindelse med fusionen, hvor flere tilsyneladende ikke kunne se sig selv på en anden og formentlig lavere post i den nye organisation i Eifo.

KapitalWatch forsøger at få uddybende kommentarer fra adm. direktør Peder Lundquist, Eifo.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også