App-selskab med Eifo og erhvervsprofil i ejerkredsen er gået konkurs

Ifølge konkursboets kurator er der interesse fra flere sider for at videreføre appen, der bl.a. har Eifo og Fætter BR-familie i ejerkredsen, som anvendes af personale på plejecentre og bosteder.
App-selskabet Sekoia ville hjælpe personalet på plejecentre og bosteder ud af kontorerne og i stedet få mere tid til beboerne. | Foto: Finn Frandsen
App-selskabet Sekoia ville hjælpe personalet på plejecentre og bosteder ud af kontorerne og i stedet få mere tid til beboerne. | Foto: Finn Frandsen

Det danske app-selskab Sekoia har begæret sig selv konkurs, skriver Finans, der har talt med konkursboets kurator, Preben Jakobsen fra Gorrissen Federspiel. 

Ifølge ham bunder konkursen bl.a. i, at selskabet, der blev grundlagt i 2011 og har udviklet en app til personale på plejecentre og bosteder, har været underskudsgivende i en årrække og derfor var afhængig af en ny likviditetstilførsel.

Senest offentliggjorte regnskab er for 2022. Det viser, at Sekoia havde et underskud i både 2022 og 2021 på omkring 12 mio. kr. efter skat, og at selskabets egenkapital var på minus 8 mio. kr. ved udgangen af 2022, hvor de samlede gældsforpligtigelser beløb sig til 22 mio. kr.

Gælden vanskeliggjorde jagten på nye investorer, oplyser kuratoren, som har valgt at videreføre driften af appen, der hjælper plejepersonale med at få mere beboertid, mens der arbejdes på føre appen videre i nyt regi. 

”Flere interesserede har allerede meldt sig,” siger Preben Jakobsen til mediet.

På sin hjemmeside skriver Sekoia, at selskabets app bliver brugt af kunder i Danmark, Sverige og Storbritannien, som dagligt foretager tusindvis af registreringer i den.

I ejerkredsen sidder Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) og Susanne Gjørup fra familien bag legetøjskæden Fætter BR. Siden sidste forår har hun siddet med langt størstedelen af anparterne gennem selskabet SPG International.

Ifølge Finans hentede Sekoia for et halvt år siden 13 mio. kr. i frisk kapital.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også