Hove indfrier lån til Vækstfonden på 4,8 mio. kr.

Smøringspumpeproducenten har fået en større kreditramme i banken, der erstatter ”et af de dyreste lån, man kan få”.
Hove A/S har hidtil haft deres største marked i vindindustrien, men de håber at vækste på havne og terminaler. | Foto: Finn Frandsen
Hove A/S har hidtil haft deres største marked i vindindustrien, men de håber at vækste på havne og terminaler. | Foto: Finn Frandsen

Smøringspumpeproducenten Hove har indfriet deres 4,8 mio. kr. store lån til Vækstfonden. Det har de, fordi lånet er ”et af de dyreste lån, man kan få.”

Finansdirektør Thomas Alexander Kjeldbæk fortæller til EnergiWatch, at de længe har kigget på at indfri lånet til Vækstfonden, fordi renterne er steget meget i løbet af det sidste år.

”Da renterne steg, var det klart, at vi kiggede på at indfri det dyreste lån, vi har. Vi har længe haft en plan for, at når renterne steg, så var det denne måde, vi prioriterede på. For at være på den sikre side, har vi øget vores kreditramme i banken, så vi har en økonomisk sikkerhed, for 2022 har været et usædvanligt år,” fortæller Thomas Alexander Kjeldbæk og uddyber:

”Vi har indfriet vores vækstlån, og vi har fået en større kreditramme i banken for en sikkerheds skyld, så vi har stadig de samme muligheder, men vi skal ikke betale de dyre renter,” pointerer han.

Vækststrategi har ikke ændret sig

Hove A/S har, som EnergiWatch tidligere har beskrevet, oplevet markant vækst i 2022 trods store udfordringer, og omlægningen af deres lån har da heller ikke ændret smøringspumpeproducentens vækststrategi.

”Altså du vækster jo ikke ved at omlægge lån, men vi har en god likviditet, og jeg vil gerne understrege, at vi ikke bruger vores kreditfaciliteter lige nu, så det, at vi har indfriet lånet til Vækstfonden, har ikke haft nogen betydning for vores vækststrategi,” siger finansdirektøren.

Hove A/S fokuserer på tre vækstområder, nemlig internationalisering, nye industrier og et nyt scanningssystem ved navn Hove Smart Lube.

”Vi har været på det europæiske marked i 20 år, og vi har været i USA i en del år. Vi har taget den erfaring fra det europæiske marked, og det at gå ind i USA og brugt det til at starte datterselskaber op i Indien, Brasilien og Tyrkiet. At få etableret vores datterselskaber er en af vores vækststrategier,” fortæller han.

Håber at vækste på havne og terminaler

Hove A/S vil også gerne bevæge sig ind på nye markeder, særligt havne og terminaler, hvor vindindustrien hidtil har været deres største marked, fortæller Thomas Alexander Kjeldbæk. 

”Udover vindturbiner har vores produktserie Hove Easy Grease en fantastisk synergi med kraner, og dem er der rigtig mange af på havne og terminaler. Det er en mobil pumpe, som man kan have rundt om sig, den er superlet og kan komme ind og smøre alle de forskellige smøringspunkter, der er på en kran. Den har vi store forventninger til,” fortæller han.

Sidst men ikke mindst har smøringspumpeproducenten også store forventinger til et nyt scanningssystem, som de har udviklet. Scanningssystemet har fået navnet Hove Smart Lube og er, ifølge Thomas Alexander Kjeldbæk, en gamechanger på fx en boreplatform.

”Efter 20 år i markedet har vi opdaget de udfordringer kunderne kan stå med og et af dem er, hvordan man bruger big data omkring smøring. Hove Smart Lube er en IoT-løsning, vi har udviklet, som kan scanne og datalagre om hvornår og hvad, og om der er blevet smørret korrekt. Samtidig sørger den for ikke at smøre, hvis du har sat det forkerte fedt på, og det kan være særdeles vigtigt på havvindmøller. Det at skifte et leje på en vindturbine er dyrt, og endnu mere omkostningstungt ude i Nordsøen. Det er omkostningsfuldt at ikke får smurt korrekt både i down time og vedligeholdelse eller udskiftning af lejer,” forklarer han.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie EnergiWatch.



Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også