KapitalWatch

Vivino-stifter kritiserer i et kor effekten af statslig superfond

Det handler ikke om muligheder for at rejse kapital, men om udfordringerne med at skalere, når iværksættervirksomheder rykker til udlandet i stedet for at blive i Danmark, og derfor vil ny statslig superfond næppe kunne holde på såkaldte unicornselskaber, mener tre iværksættere.

Foto: Jens Panduro/Vivino/PR

Iværksætterne bag virksomhederne Tradeshift, Pleo og Vivino tror næppe, at en ny superfond, der etableres som fusion mellem Danmarks Eksportkredit, Vækstfonden og Danmarks Grønne Investeringsfond, vil kunne forhindre, at danske unicorns  - startups med en værdiansættelse på over 1 mia. dollar. - drager mod udlandet i fremtiden.

Det skriver Børsen.

"Det handler ikke kun om penge, men mere om at have de rigtige folk i ryggen på den kapital, man får ind," siger Heini Zachariassen, stifter af Vivino.

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) ser superfonden som det første svar på udfordringen med at holde de voksende virksomheder hjemme, siger han til Børsen.

Prominente danske iværksættere investerer i polsk salgsplatform 

Mere fra KapitalWatch

Landmand har skabt egen minikapitalfond

Gennem samarbejder med unge landmænd er stifteren af Frandsbjerg Group i gang med at opkøbe svinebedrifter. Det er den vej eller afvikling, lyder diagnosen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch