KapitalWatch

Pensiondanmark takker nej til Vækstfondens nye fond: Vi er blevet for store

Siden oprettelsen af Vækstkapital I er pensionskasserne vokset gevaldigt og har derfor ikke samme behov for at investere gennem lignende fonde, lyder det fra Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark. Han har derfor takket nej til at investere i Vækstkapital III.

Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, får selv de tilbud, som Vækstkapital 3 får, forbi sit bord, fortæller han | Foto: Ursula Bach/PensionDanmark

Mens Pensiondanmark har investeret i Vækstfondens første to fonde, har pensionsselskabet takket nej til at skyde penge ind i Vækstkapital III. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

"Siden Vækstkapital I blev dannet i 2011, er der sket meget. Pensionskasserne er vokset til det tidobbelte og har i dag selv teams, der kan håndtere investeringer i venturebranchen. Alle dem, der søger kapital hos Vækstfonden, kommer også forbi PensionDanmark og de øvrige pensionskasser. Desuden prøver de fleste pensionskasser at undgå at investere i konstruktioner, hvor der som i funds of funds er tale om fee’s on fee’s. Fund of funds spiller en aftagende rolle på kapitalmarkedet," siger Torben Möger Pedersen, adm. direktør i Pensiondanmark, til mediet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Vækstfonden købt ud af fynsk robotvirksomhed

Efter en årrække som medejer af fynske Effimat Storage Technology er Vækstfonden købt ud af ejerkredsen. I stedet overtager robotvirksomhedens hovedejer, Peter Mads Clausen fra Danfoss-familien, de fleste af Vækstfondens andele.

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch