KapitalWatch

Ekstra Bladet i spidsen for udviklingsprojekt om anbefalelsesalgoritmer til nyhedsmedier

I samarbejde med DTU, KU og CBS og med støtte fra Innovationsfonden sætter Ekstra Bladet gang i et projekt, der skal forbedre anbefalelsesalgoritmer og muligheder for personalisering for nyhedsindhold. 

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

"Platform Intelligens in News" er navnet på et teknologiprojekt, som Ekstra Bladet nu søsætter i samarbejde med DTU, KU og CBS. Det skriver Journalisten.

Projektet har et budget på 17 mio. kr. over tre år, hvoraf det største beløb, 10,7 mio kr. kommer fra Innovationsfonden. Ekstra Bladet investerer 4,3 mio. kr. og universiteterne 2 mio. kr.

Projektet skal udvikle ny teknologi, der forbedrer anbefalinger og personalisering af nyhedsindhold og har avisens forsknings- og innovationschef Kasper Lindskow i spidsen.

"Tempoet og de omskiftelige præferencer hos brugerne gør, at det er sværere at lave algoritmer, der virker på nyhedsmedier. Der er også en værdimæssig dimension, fordi vi er funderet i publicistiske værdier. Derfor kan vi ikke bare tage en standard-algoritme ned fra hylden," siger Kasper Lindskow til Journalisten.

Ekstra Bladet har siden 2019 arbejdet med automatisering på indholdssiden og integreret teknologi, der kan generere noter på kampresultater i fodbolddækningen.

 

Mere fra KapitalWatch

Medie: ATP vil have eksterne investorer med i ny fond

ATP’s kapitalfondsarm, ATP PEP, er ifølge Inside Business i gang med at etablere en ny fond, der i så fald vil være selskabets ottende. For første gang lægges der op til at hente kapital hos eksterne investorer, skriver mediet.

Legaltech-virksomhed vil søge om sletning fra First North

Vækstbørs: Halvandet år efter Copyright Agent blev optaget til handel på First North, foreslår virksomhedens bestyrelse at tage den af børsen igen. Lav likviditet og høje omkostninger nævnes blandt årsagerne. Nye investorer står klar til at købe op.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch