DSV-aktionærer peger på stor risiko ved megaopkøb af DB Schenker

”Det kan jo gå rigtig galt, hvis det kikser,” siger aktiechef i Maj Invest.
Et køb af DB Schenker kan blive en møllesten om halsen på DSV, mener Akademikerpensions investeringsdirektør | Foto: Ivan Boll
Et køb af DB Schenker kan blive en møllesten om halsen på DSV, mener Akademikerpensions investeringsdirektør | Foto: Ivan Boll
AF MARKETWIRE

Skulle DSV ende med at købe den tyske transportkoncern DB Schenker, vil det formentlig være forbundet med store risici, vurderer aktionærer over for Børsen.

Avisen kunne torsdag fortælle, at DSV har hyret HSBC og BNP Paribas som rådgivere ved et muligt opkøb, som kan ende over 100 mia. kr. og som danmarkshistoriens største.

Hos Maj Invest fortæller aktiechef Karsten Søndermølle, at han altid er skeptisk, når virksomheder overvejer kæmpe opkøb, skriver Børsen.

Han peger dog på, at netop DSV har ry for at være dygtig til at integrere opkøb. Men der er denne gang tale om en ordentlig mundfuld med cirka 76.000 ansatte.

”Det er jo også en voldsom finansiel risiko, man løber, hvis man køber noget til 12-15 mia. euro. Det kan jo gå rigtig galt, hvis det kikser,” siger Karsten Søndermølle.

Hos Akademikerpension mener investeringsdirektør Anders Schelde, at det er positivt, at DSV er interesseret i DB Schenker.

”Men det er jo et kæmpe beløb, som kan ende som en møllesten om halsen på et selskab. Men vi mener, at det er en del af aktiehistorien, at DSV skal være en vigtig konsolidator i sit marked, og det eksekverer selskabet nu på. Det er det svært at være utilfreds med,” siger Anders Schelde til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også