Opkøb og fusioner rammer laveste niveau i et årti

Værdien af opkøbene er ligeledes faldet. 
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
af marketwire

Værdien af virksomhedernes opkøb og fusioner faldt i år til under 3000 mia. dollar på verdensplan - det laveste niveau siden 2013, skriver Financial Times.

Statistikken bygger på en opgørelse fra London Stock Exchange, der også konstaterer, at værdien af opkøb og fusioner nu er faldet med mere end 10 pct. to år i træk, hvilket senest skete i årene 2008 og 2009 efter finanskrisen.

”2023 har helt sikkert været et stille år og mere afdæmpet, end vi havde ventet, når man ser på handlernes volumen,” siger Simona Maellare fra UBS til Financial Times.

Størst er faldet i Europa, hvor værdien af handlerne er dykket 28 pct., efterfulgt af Asien og Stillehavsområdet med 25 pct. I USA er værdien af virksomhedernes opkøb og fusioner faldet mere afdæmpet med 6 pct.

Et par megahandler udført af oliekæmperne Exxonmobil og Chevron på hver over 50 mia. dollar vægtede tungt mod slutningen af året, inden at konflikten mellem Israel og Hamas stoppede virksomhedshandlerne i for alvor at tage fart, skriver Financial Times.

Ifølge finansavisen venter rådgivere, at handlerne igen kan tage fart i anden halvdel af 2024, snarere end i første halvår.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også