KapitalWatch

Lunar-direktør afviser at fortrydelse ligger bag sløjfet opkøb

Lunars annullerede opkøb af norske Instabank skyldes ikke fortrydelse, lyder det fra direktør Ken Villum Klausen. Forklaringen bag den droppede handel handler alene om kapital.

Foto: Joachim Ladefoged.

Lunars annullering af opkøbet af norske Instabank skyldes ene og alene, at banken ikke har kunnet rejse den nødvendige kapital, som det norske finanstilsyn krævede.

Dermed afviser Lunars adm. direktør og stifter, Ken Villum Klausen, over for Børsen, at banken skulle have fortrudt at indgå en handel med Instabank.

“Det er ulykkelig kærlighed fra vores side. Vi var enormt imponerede over den fremdrift Instabank havde i Norge, som ellers er et svært marked. På intet tidspunkt har vi fortrudt vores opkøbsambition,” siger han til avisen.

Ken Villum Klausen ønsker ikke at oplyse, hvor meget det norske finanstilsyn præcist krævede af Lunar, men konstaterer, at det i hvert fald var dobbelt så meget, som det, Lunar rejste for nyligt. Kapital, som i øvrigt blev rejst til vækst i Lunar selv og ikke til opkøbet af Instabank.

Udmeldingen fra Lunar-stifteren kommer, efter at Instabank hævdede, at årsagen til det annullerede opkøb ikke alene skal findes i Lunars kapitaludfordringer.

“For os virker det, som om at Lunar simpelthen har fortrudt det bindende tilbud, de fremsatte på Instabank. Men der gælder ikke nogen fortrydelsesperiode. De har ikke fortrydelsesret,” sagde Instabanks adm. direktør Roberg Berg.

Instabank har oven på den aflyste handel valgt at anlægge sag mod Lunar, fordi den norske bank ikke mener, at Lunar kan løbe fra aftalen.

”Vores aktionærer mener ikke, at Lunar har anledning til at gå fra aftalen, og derfor vil man anlægge et søgsmål for at få kompensation for det, man mener, er tabt,” sagde adm. direktør Robert Berg søndag til FinansWatch.

Lunar står foran erstatningskrav på trecifret millionbeløb efter aflyst opkøb

Lunar henter trecifret millionbeløb i investeringsrunde

Mere fra KapitalWatch

Medie: ATP vil have eksterne investorer med i ny fond

ATP’s kapitalfondsarm, ATP PEP, er ifølge Inside Business i gang med at etablere en ny fond, der i så fald vil være selskabets ottende. For første gang lægges der op til at hente kapital hos eksterne investorer, skriver mediet.

Legaltech-virksomhed vil søge om sletning fra First North

Vækstbørs: Halvandet år efter Copyright Agent blev optaget til handel på First North, foreslår virksomhedens bestyrelse at tage den af børsen igen. Lav likviditet og høje omkostninger nævnes blandt årsagerne. Nye investorer står klar til at købe op.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch