KapitalWatch

IO Biotech gør klar til amerikansk børsnotering

Københavnske IO Biotech har sat gang i arbejdet med at forberede en amerikansk børsnotering. Det sker under et år efter, at biotekselskabet hentede 944 mio. kr. i en serie B-finansieringsrunde.

Foto: Andreas Gebert/Reuters/Ritzau Scanpix

Det københavnske biotekselskab IO Biotech vil på børsen i USA.

Det skriver Dagbladet Børsen, der henviser til en indberetning, som biotekselskabet har sendt til det amerikanske børstilsyn, SEC.

Samtidig bekræfter Claus Andersson, partner i venturefonden Sunstone, der er blandt ejerne af IO Biotech, ligeledes børsplanerne over for erhvervsmediet, uden han dog ønsker at kommentere yderligere på nuværende tidspunkt.

Netop en amerikanske børsnotering blev også nævnt som en mulighed af IO Biotechs adm. direktør, Mai Britt-Zocca, da selskabet tilbage i januar gennemførte en serie B-finansieringsrunde på 127 mio. euro, svarende til 944 mio. kr.

"Jeg ser en børsnotering i USA som en fantastisk mulighed for selskabet, og man kan meget vel forestille sig, at det her bliver den sidste runde, vi rejser, inden en børsnotering derovre," lød det dengang fra Mai-Britt Zocca til MedWatch.

Ud over Sunstone tæller IO Biotechs investorer i dag også Novo Seeds, Lundbeckfonden Emerge, HBM Healthcare Investments, Vivo Capital, Avoro Capital, Kurma Partners, RA Capital Management, Samsara Biocapital, PFM Health Sciences, Soleus Capital, Eir Ventures samt Serrado Capital LLC.

Mere fra KapitalWatch

Vækstfonden købt ud af fynsk robotvirksomhed

Efter en årrække som medejer af fynske Effimat Storage Technology er Vækstfonden købt ud af ejerkredsen. I stedet overtager robotvirksomhedens hovedejer, Peter Mads Clausen fra Danfoss-familien, de fleste af Vækstfondens andele.

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch