KapitalWatch

Danske Bank aflyser "SPAC-tsunami": Vi kommer til at se en enkelt eller to

SPAC-fænomenet er kommet til Norden, og børsen i København kan meget vel blive hjemsted for et par SPAC'er en dag. Men en tsunami, som man har set i USA, bliver det næppe, vurderer topprofil i Danske Banks corporate finance-afdeling.

Den ikoniske klokke på fondsbørsen i Stockholm har allerede ringet de første SPAC'er ind. I første halvår af 2021 blev fem SPAC'er børsnoteretet i Stockholm og Helsinki. | Foto: Nasdaq / PR

Det hypede børsfænomen SPAC (Special Acquisition Purpose Company) nærmer sig det danske marked. Det er kort fortalt en tom børsskal, der gør det muligt at notere en virksomhed indirekte, og i Sverige er det et fænomen i vækst. Her blev den første SPAC noteret i marts, og indtil nu har er der rejst 6 mia. kr. til svenske SPAC's.

Men på den anden side af Øresund lader fænomenet stadig vente på sig, og det rejser spørgsmålet, om Københavns Fondsbørs også en dag vil blive hjemsted for en SPAC?

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Techvirksomheden Usertribe vil rejse 190 mio. inden årets udgang

Virksomheden Usertribe, der laver kundeanalyser via ansigtsgenkendelse og kunstig intelligens, vil rejse 190 mio. kroner inden årets udgang. Pengene skal bruges til at fordoble antallet af ansatte og opkøbe konkurrenterne. Men en børsnotering er ikke en mulighed.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)