KapitalWatch

Danske Bank aflyser "SPAC-tsunami": Vi kommer til at se en enkelt eller to

SPAC-fænomenet er kommet til Norden, og børsen i København kan meget vel blive hjemsted for et par SPAC'er en dag. Men en tsunami, som man har set i USA, bliver det næppe, vurderer topprofil i Danske Banks corporate finance-afdeling.

Den ikoniske klokke på fondsbørsen i Stockholm har allerede ringet de første SPAC'er ind. I første halvår af 2021 blev fem SPAC'er børsnoteretet i Stockholm og Helsinki. | Foto: Nasdaq / PR

Det hypede børsfænomen SPAC (Special Acquisition Purpose Company) nærmer sig det danske marked. Det er kort fortalt en tom børsskal, der gør det muligt at notere en virksomhed indirekte, og i Sverige er det et fænomen i vækst. Her blev den første SPAC noteret i marts, og indtil nu har er der rejst 6 mia. kr. til svenske SPAC's.

Men på den anden side af Øresund lader fænomenet stadig vente på sig, og det rejser spørgsmålet, om Københavns Fondsbørs også en dag vil blive hjemsted for en SPAC?

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra KapitalWatch

Pensionskasser siger nej til ny statslig fond

Erhvervsminister Simon Kollerup (S) erkender, at de private investorers interesse for at deltage på kommercielle vilkår i en ny turistfond ikke er til stede på nuværende tidspunkt, skriver Insidebusiness.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)