Artha sælger badehotel i handel til over en halv milliard

Artha Kapitalforvaltning sælger sin halvdel af Marienlyst Strandhotel i Helsingør, som selskabet købte i 2017 for et "trecifret millionbeløb". Svensk investor, der tidligere har investeret i København, køber også medejers andel.
Artha sælger sin del af Marienlyst Strandhotel. | Foto: PR/Marienlyst Strandhotel.
Artha sælger sin del af Marienlyst Strandhotel. | Foto: PR/Marienlyst Strandhotel.

Kapitalforvalteren Artha har solgt sin halvdel af Marienlyst Strandhotel videre til den svenske kapitalforvalter og hotelinvestor Midstar AB til i en handel, hvor hele hotellet sælges til over 500 mio. kr.

Planen har hele tiden været, at badehotellet skulle sælges videre, men oprindeligt var tidshorisonten på fem år, oplyser Artha i en pressemeddelelse.

"Vi drev en god virksomhed, og vi udviklede virksomheden dag for dag. Men når så den rigtige køber er der, så skal man også slå til," siger Jan Severin Sølbæk, adm. direktør og partner i Artha, til Børsen.

Artha købte 49,9 pct. af Marienlyst Strandhotel i august 2017 for et "trecifret millionbeløb i den lave ende" med en ambition om at gøre det til et af Skandinaviens bedste badehoteller.

I april 2018 fik hotellet grønt lyst til udvidelsesplaner bestående af en ny fløj i seks etager med 55 nye værelser. Hotellet udvidede i 2017 med 94 værelser til i alt 225 værelser.

Målet har hele tiden været at få et godt afkast, og det er blevet indfriet med, at salget har givet et afkast på 50 pct., siger Jan Severin Sølbæk i meddelelsen.

I Danmark ejer Midstar hotellet Quality Airport Hotel Dan i Kastrup og Grand Hotel på Vesterbrogade 7 i København. I alt ejer det svenske ejendomsselskab 23 hoteller fordelt på Sverige, Norge og Danmark med i alt 3241 værelser.

Ejerskiftet medfører et driftsskifte, så ESS Group, der i forvejen driver syv andre badehoteller som eksempelvis Ystad Saltsjöbad, fra nu af skal varetage driften af Marienlyst Badehotel.

Artha forvalter og 12 mia. kr. på vegne af ca. 500 danske velhavere og har blandt andet stået bag renoveringen af Holsteins Palæ i København.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også