Kapitalfond køber sig ind i Hempel

CVC Capital Partners vil købe op til 30 pct. over tid., oplyser Hempel Fonden. 
Hempel Fonden fortsætter med at være majoritetsaktionær i Hempel A/S, mens CVC Funds vil investere i Hempel A/S gennem sin Strategic Opportunities-platform, som blev etableret for at investere i virksomheder over længere tidshorisonter. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup
Hempel Fonden fortsætter med at være majoritetsaktionær i Hempel A/S, mens CVC Funds vil investere i Hempel A/S gennem sin Strategic Opportunities-platform, som blev etableret for at investere i virksomheder over længere tidshorisonter. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

Den internationale kapitalfond CVC Capital Partners bliver minoritetsejer i den danske malingskoncern Hempel, der hidtil har været ejet 100 pct. af Hempel Fonden. 

”Partnerskabet med CVC vil understøtte accelerationen af Hempels organiske vækst- og værdiskabelsesplan, såsom at øge investeringerne i udviklingen af nye, banebrydende bæredygtige teknologier til gavn for Hempels kunder. Samtidig vil Hempel drage fordel af CVC’s dybe erfaring med at investere i og udvikle virksomheder organisk og gennem strategiske opkøb, hedder det i meddelelsen fra Hempel onsdag formiddag.

CVC er en global forvalter inden for private equity med ca. 186 mia. euro i aktiver under forvaltning og et globalt netværk af 29 kontorer i EMEA, Nord- og Sydamerika og Asien. CVC Capital Partners har i Danmark investeret i store virksomheder som byggemarkedskæden Stark, it-selskabet Twoday og logistikselskabet Scan Global.

Acceleration af vækstplan

Hempel Fonden fortsætter med at være majoritetsaktionær i Hempel A/S, mens CVC Funds vil investere i Hempel A/S gennem sin Strategic Opportunities-platform, som blev etableret for at investere i virksomheder over længere tidshorisonter.

”Partnerskabet med CVC vil understøtte accelerationen af Hempels organiske vækstplan og bringe komplementære kompetencer og ressourcer til at understøtte Hempels vækst- og værdiskabelsesplaner. Derudover vil Hempel drage fordel af CVC Funds erfaring med at foretage og integrere transformerende opkøb, da virksomheden fortsætter med at ekspandere til nye segmenter og geografiske områder,” skriver Hempel i meddelelsen.

Richard Sand, formand for Hempel Fondens bestyrelse, påpeger, at Hempel Fonden har været eneejer af Hempel i 75 år og har en løbende forpligtelse til at sikre Hempels finansielle grundlag og sikre virksomhedens fremtidige vækst.

”Efter grundige overvejelser har Hempel Fonden besluttet at byde velkommen til en minoritetsinvestor, der både bringer unik erfaring og kapital til at støtte Hempels accelererede vækstrejse. Det er vores klare forventning, at virksomhedens værdi, og dermed værdien af Hempel Fondens aktier, vil stige mere i løbet af de kommende fem til ti år med CVC som ny minoritetsaktionær end uden. Det vil til gengæld også øge det udbytte, som Hempel Fonden modtager, og styrke vores fremtidige muligheder for filantropisk arbejde,” siger Richard Sand.

Tavs om forløbet

De seneste par år har der været en del medieopmærksomhed omkring salget af en større aktiepost, 20-30 pct., af Hempel A/S. Hempel Fonden har som potentiel sælger været tavs om forløbet. Men, som KapitalWatch skrev i marts i år, var der en frist for at komme med et indikativt bud den 9. februar i år. Efterfølgende skulle to-tre investorer været gået videre i en due dilligence-proces. 

Blandt disse nævntes de to internationale kapitalfonde; CVC, der har hovedsæde i London og Luxembourg, kontorer i en lang række lande verden over og amerikanske KKR, der ligeledes har lokationer verden over, herunder i Danmark. Hensigten med en kapitalindsprøjtning på et milliardbeløb skulle være at løfte Hempel til en større aktør på den globale scene og inden for en årrække en børsnotering. Ingen af de to fonde ønskede at kommentere den oplysning.

I sidste uge oplyste Hempel, at afgående finansdirektør i byggemarkedskoncernen Stark Group, Sisse Fjelsted Rasmussen, har fået en bestyrelsespost i Hempel Fonden.

I Hempel Fonden erstatter hun medicovirksomheden Ambus topchef, Britt Meelby Jensen. Hun er indstillet til at overtage Susanna Schneebergers post som bestyrelsesmedlem i Hempel A/S.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også