Dansk fond sælger trådløs tech-komet til Tesla i trecifret millionhandel

Nordic Alpha Partners har siden 2019 været investor i tyske Wiferion, der netop er blevet solgt til Elon Musks elbilproducent, Tesla. Det er den danske growthfonds første exit.
Elon Musk, adm. direktør og medstifter af Tesla, har været på opkøb i Tyskland. | Foto: Gonzalo Fuentes
Elon Musk, adm. direktør og medstifter af Tesla, har været på opkøb i Tyskland. | Foto: Gonzalo Fuentes

Amerikanske Tesla har opkøbt den tyske virksomhed Wiferion, der udvikler og sælger systemer til trådløs opladning af robotter og industrielle køretøjer. 

Wiferion har siden efteråret 2019 haft den dansk-stiftede growthfond Nordic Alpha Partners som storaktionær og ledende investor, og salget af det tyske porteføljeselskab til den prominente elbilproducent ledet af Elon Musk er fondens første exit, siden den blev stiftet i 2017.

Salget af Wiferion til Tesla fremgår af en ny indberetning til det tyske selskabsregister fra selskabets fire stiftere, der op til salget også var dets største aktionærer, og Nordic Alpha Partners. 

Heri fremgår det, at aktionærerne har til hensigt at sælge og overdrage deres aktier i selskabet til Tesla International B.V., der er elbilproducentens hollandske datterselskab. 

Solgt for trecifret millionbeløb

I Nordic Alpha Partners bekræfter seniorpartner Laurits Bach Sørensen, der har drevet Wiferion-investeringen sammen med sin ditto Rasmus Lund, at de har gennemført en transaktion af selskabet. Fonden er dermed ude af ejerskabet af Wiferion, der var fondens første investering uden for Danmark.

Han har ikke yderligere kommentarer til transaktionen, end at Nordic Alpha Partners er meget tilfredse med den.

Ifølge det tyske selskabsregister er Wiferion solgt til omkring 600 mio. kr.

Det tyske selskab blev stiftet i 2015 af fire ingeniører fra forskningsinstituttet Fraunhofer. Nordic Alpha Partners investerede første gang i selskabet i 2019 med en investering på 6,2 mio. euro, godt 46 mio. kr., med henblik på at forløse Wiferions globale potentiale med sin teknologi gennem den danske growthfonds datadrevne værdiskabelsesmodeller. 

Seniorpartnerne Rasmus Lund (tv.) og Laurits Bach Sørensen, der sammen har drevet Wiferion-investeringen i Nordic Alpha Partners | Foto: Nordic Alpha Partners / Pr
Seniorpartnerne Rasmus Lund (tv.) og Laurits Bach Sørensen, der sammen har drevet Wiferion-investeringen i Nordic Alpha Partners | Foto: Nordic Alpha Partners / Pr

Nordic Alpha Partners har efterfølgende deltaget i flere investeringsrunder som ledende investor og har for nyligt oplyst, at Wiferions omsætning er vokset med over 2.000 pct. under Nordic Alpha Partners ejerskab og ekspanderet til 33 lande globalt.

Wiferion beskriver i dag sig selv som pioner og international markedsledende med sin teknologi inden for trådløs opladning af robotter og elkøretøjer i industrien. 

I den internationale bilindustri og blandt analytikere spekuleres der hyppigt og intenst i, hvad Tesla strategisk agter at gøre inden for opladning af deres biler i fremtiden. Opkøbet af Wiferion og selskabets teknologi vil givetvis bidrage yderligere til disse spekulationer.

Wiferions teknologi gør det muligt at nedfælde ladestationer på fabriksgulve og i lagerhaller, så elkøretøjer oplades trådløst, mens de arbejder.

Milliardbeløb i ryggen

Nordic Alpha Partners rejste 945 mio. kr. tilbage i 2017 i sin første fond med en vision om at skabe de næste grønne, digitale og globale hardtech-vækstsuccesser. Det skete dengang med ATP, Vækstfonden, Chr. Augustinus Fabrikker og C.W Obel i investorkredsen, hvor ATP alene gav tilsagn på omkring 400 mio. kr.

Senest har fonden rejst 150 mio. euro, godt 1,1 mia. kr., i en første closing i sin anden fond med en investorbase, der tæller Copenhagen Infrastructure Partners (CIP), de to internationale kapitalforvaltere Unigestion og Allianz Global Investors, Danmarks Eksport- og Investeringsfond (EIFO) samt Den Europæiske Investeringsfond. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også