KapitalWatch

Axcel melder sig ind i konkurrencen om tandlægekæder

Danmarks største kapitalfond investerer i Oral Care, der i øjeblikket tæller 12 tandlægeklinikker i Sverige og to i Norge. Investeringen er den seneste i rækken af kapitalfondes voksende appetit på tandlægeklinikker.

Tandlægekæden Oral Care driver en række klinikker i Sverige og Norge.. | Foto: Finn Frandsen

Axcel går nu ind i tandlægesektoren og investerer i Oral Care, der ifølge kapitalfonden har en unik position på det svenske marked med 12 klinikker i Sverige og to i Norge. Investeringen sker på baggrund af kædens hurtigt voksende netværk af klinikker, og Axcel vil sammen med ledelsen accelerere væksten i kæden gennem bl.a. opkøb.

Det oplyser Axcel tirsdag.

Sælger af Oral Care er den svenske kapitalfond Accent Equity.

Tandlægekæden Oral Care er en svensk kæde af tandlæger.

Oral Care blev stiftet i 1989 og beskæftiger i dag ca. 350 medarbejdere på tværs af klinikkerne i Sverige og siden 2020 i Norge, hvor virksomheden går under navnet OC Tannklinikker.

Oral Care er velkendt for sine tandlægeydelser af høj kvalitet og med en imponerende væksthistorie.

Thomas Blomqvist, partner, Axcel.

Ifølge Oral Care selv har virksomheden siden 1995 været markedsleder inden for mobil hjemmetandpleje målrettet ældre og syge. I 2017 købte den svenske kapitalfond Accent Equity igennem sin 2012-fond virksomheden, som nu bliver overtaget af Axcel.

”Oral Care er velkendt for sine tandlægeydelser af høj kvalitet og med en imponerende væksthistorie indenfor såvel klinikker og mobil tandpleje,” siger Thomas Blomqvist, partner i Axcel.

Ledelsen og nøglemedarbejdere fortsætter som mindretalsaktionærer i Oral Care.

”Partnerskabet med Axcel gør det muligt for os at forfølge en mere ambitiøs vækststrategi både organisk og gennem opkøb,” siger Niclas Palmstierna, CEO i Oral Care.

Fonde opkøber tandlægekæder

Kapitalfondes interesse for tandlægesektoren blev cementeret i Danmark sidste år, da tre af de største kæder på få måneder blev opkøbt af udenlandske fonde.

Maj Invest solgte i juni sidste år tandlægekæden Godt Smil til britiske Intermediate Capital Group.

Kort tid efter i august overtog den schweiziske familiefond Jacobs Holding kæden Curaeos fra kapitalfonden EQT gennem sin Colosseum Dental Group. Kæden er i dag den største i Europa med dansk tilstedeværelse under navnet Colosseum Tandlægerne.

Også Tandlægen.dk blev handlet i 2021, da den svenske kapitalfond Impilo overtog kæden i november. Impilo har fokus på den nordiske sundhedssektor og medicinalindustri.

Desuden opkøbte Godt Smil for nylig landets største kæde af kliniske tandteknikere.

Konsolideringen med kædedannelser blandt landets tandlæger tog fart i 2016, og i dag anslås det, at omkring 30 pct. af den danske tandlægeomsætning kommer fra klinikker, der er del af en kæde.

Efter massivt opkøb af tandlæger: Stor kæde afviser følere fra kapitalfonde

Healthcare-markedet har de seneste år stået højt på listen blandt kapitalfonde og andre investorer, og også blandt tandlæger vurderes efterspørgslen på ydelser og behandlingsbehovet at stige markant de kommende år.

Tandlæger er en branche med høje vækstrater og som yderligere er attraktive for fonde, når markedet er velegnet til konsolidering og dermed indeholder gode muligheder for at opbygge vækstcases.

Danske kapitalfonde er ”ret godt kørende”

Kapitalfondsejet tandlægekæde overtager tandteknikere

Axcel opkøber softwareselskab: Skal indgå i automationsgruppe

Maj Invest sælger tandlægekæde til kapitalforvalter

Nye investorer træder ind i Tandlægen.dk

Mere fra KapitalWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch