KapitalWatch

Medie: Zendesk arbejder på salg

Det danske softwareselskab er ifølge Bloomberg i færd med at sondere mulighederne for et salg og har i den forbindelse taget kontakt til kapitalfonde. Zendesk afviste tidligere på året et trecifret milliardbeløb.

Mikkel Svane, medstifter og adm. direktør i Zendesk | Foto: Jens Dresling / Ritzau Scanpix

Det danskstiftede softwareselskab Zendesk har kontaktet kapitalfonde med henblik på et potentielt salg af virksomheden, skriver Bloomberg.

Ifølge mediet har Zendesk hyret den amerikanske investeringsbank Qatalyst Partners som rådgiver og er i kontakt med flere potentielle købere.

Det sker efter selskabet, som i dag er baseret i San Francisco, tidligere på året afviste et bud fra et konsortium bestående af Hellman & Friedman, Advent International Corp. og Permira, der værdisatte Zendesk til en værdi af op til 110 mia. kr.

Ifølge Wall Street Journal blev tilbuddet afvist, fordi det var for lavt for Zendesk, som i stedet ville fortsætte med egne planer, herunder opkøbet af softwarevirksomheden Surveymonkey.

Zendesk, der laver software til optimering virksomheders kundekontakt, blev stiftet i København i 2007 og rykkede allerede i 2009 sit hovedkontor til USA. Det skete med en investering fra en lokal investorklynge i ryggen.

I maj 2014 blev Zendesk noteret på børsen i New York.

(Denne artikel er leveret i samarbejde med vores søstermedie ITWatch.)

Før blev de opslugt: Nu er danske tech-startups gået på opkøbsjagt for milliarder af kroner

Dansk it-virksomhed takker nej til kapitalfondes opkøbstilbud

Mere fra KapitalWatch

Konsulentvirksomhed holder fast i børsplaner

It-konsulenthuset 7N har stadig planer om en børsnotering. Virksomheden tager dog bestik af den kraftige afdæmpning i verdensmarkedet, der sker netop nu, fortæller topchefen i 7N, som netop er kommet med regnskab.

Ny nordisk biotekfond ser dagens lys

En ny life science- og biotekfond med base i Finland vil være en one stop shop for lovende unge startups i navnlig de nordiske lande. Det gælder bestemt også startups i Danmark, fortæller fondens adm. direktør.

PKA-direktør er klar med milliarder til havvindsprojekter

Sammen med Tyskland, Holland og Belgien vil den danske regering skrue markant op for havvindsprojekterne i Nordsøen, og PKA-direktør Jon Johnsen er klar med sin del af finansieringen til de investeringer, der allerede i 2030 skal levere klimavenlig energi.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)