KapitalWatch

Nordisk kapitalfond skyder trecifret millionbeløb i fintech-selskab

Det svenske fintech-selskab Qred med fokus på erhversudlån har hentet en trecifret millioninvestering fra nordisk kapitalfond.

Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

Der er kommet flere penge til at vokse for hos det svenske fintech-selskab Qred, der har fået en ny investor i kapitalfonden Nordic Capital.

Qred leverer lån til små- og mellemstore erhvervsvirksomheder, hvor salgspunkterne tæller et automatiseret kreditgivning og en digtal platform.

"Qred har vist, at der er en stor og voksende efterspørgsel på små erhvervslån, som de store banker ikke evner at addressere. Vi er nu klar til at tage det næste skridt i at udvide vores digitale produkter ved at udvikle Qred til en ledende finansiel platform for små virksomheder i Europa," siger Emil Sunvisson, der er adm. direktør og medstifter af Qred, i en pressemeddelelse.

Ifølge en artikel fra svenske Dagens Industri er investeringen på over en halv mia. svenske kroner, eller mindst 350 mio. kr.

I dag Qred omkring 12.000 aktive brugere om måneden og har gennem tiden leveret services til mere end 25.000 mindre virksomheder i Sverige, Finland, Danmark, Holland og Belgien. I 2020 gik man ind i Brasilien via et partnerskab.

"Vi er meget imponerede over Qreds stærke udvikling og innovative model. Ved at identificere et nyt markedssegment og kombinere det med førende teknologi har selskabet åbnet døren for, at mange små virksomheder kan vokse og realisere sine drømme," siger David Samuelsen, der er chef i Nordic Capital Advisors.

I Danmark har Qred tidligere haft et samarbejde med fintech-banken Lunar.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Mere fra KapitalWatch

Bruun & Hjejle får ny ledende partner

Karsten Kristoffersen stopper ved årsskiftet som ledende partner hos Bruun & Hjejle. M&A-advokat overtager som led i et generationsskifte, lyder det fra formanden, der påpeger, at udnævnelsen også har signalværdi.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)