Nordisk kapitalfond skyder trecifret millionbeløb i fintech-selskab

Det svenske fintech-selskab Qred med fokus på erhversudlån har hentet en trecifret millioninvestering fra nordisk kapitalfond.
Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg / Ritzau Scanpix

Der er kommet flere penge til at vokse for hos det svenske fintech-selskab Qred, der har fået en ny investor i kapitalfonden Nordic Capital.

Qred leverer lån til små- og mellemstore erhvervsvirksomheder, hvor salgspunkterne tæller et automatiseret kreditgivning og en digtal platform.

"Qred har vist, at der er en stor og voksende efterspørgsel på små erhvervslån, som de store banker ikke evner at addressere. Vi er nu klar til at tage det næste skridt i at udvide vores digitale produkter ved at udvikle Qred til en ledende finansiel platform for små virksomheder i Europa," siger Emil Sunvisson, der er adm. direktør og medstifter af Qred, i en pressemeddelelse.

Ifølge en artikel fra svenske Dagens Industri er investeringen på over en halv mia. svenske kroner, eller mindst 350 mio. kr.

I dag Qred omkring 12.000 aktive brugere om måneden og har gennem tiden leveret services til mere end 25.000 mindre virksomheder i Sverige, Finland, Danmark, Holland og Belgien. I 2020 gik man ind i Brasilien via et partnerskab.

"Vi er meget imponerede over Qreds stærke udvikling og innovative model. Ved at identificere et nyt markedssegment og kombinere det med førende teknologi har selskabet åbnet døren for, at mange små virksomheder kan vokse og realisere sine drømme," siger David Samuelsen, der er chef i Nordic Capital Advisors.

I Danmark har Qred tidligere haft et samarbejde med fintech-banken Lunar.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

”Et historisk svært år påvirker selvfølgelig også årets resultat i Vækstfonden.," siger Camilla Ley Valentin, forperson i Vækstfonden.

Milliardtab i Vækstfonden

For abonnenter