"Vi taler om et selskab med en relativ beskeden omsætning, der endnu ikke tjener penge, men som har en fantastisk mulighed"

Nordic Alpha Partners kunne vælge flere veje, da fonden i 2019 skulle tage næste store skridt med brintvirksomheden Green Hydrogen Systems. Skulle de hente udenlandsk kapital, foretage en exit eller børsnotere virksomheden, og i givet fald på hvilken børs? Læs her om overvejelserne, der førte til noteringen på fondsbørsen i København.

Foto: Nordic Alpha Partners / PR

Partnerne i Nordic Alpha Partners stod over for et afgørende valg i efteråret 2019, da de var parate til næste strategiske skridt for det netop børsnoterede danske brintselskab Green Hydrogen Systems, GHS. En proces, der udover at være særdeles udfordrende inden for en kort tidshorisont, krævede en massiv kapitalindsprøjtning enten via hovedmarkedet på børsen eller et muligt salg til en formentlig udenlandsk køber.

"I løbet af efteråret 2019 kunne vi se, at der ville komme et betydeligt kapitalbehov, der rakte langt ud over, hvad vi kunne håndtere. Samtidig var der en betydelig udenlandsk interesse allerede inden for det første halvår, efter vi havde investeret i selskabet. Derfor stod vi ved en skillevej," siger de to partnere Troels Øberg og Jakob Fuhr Hansen, der har drevet Nordic Alpha Partners' investering i det, der er blevet kaldt en grøn brintkomet, hvis potentiale inden for produktion af grøn brint, der kan bruges til brændstof, er blevet sammenlignet med Vestas:

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement