Nu er Betalingsservice kommet på amerikanske hænder

Mastercard har overtaget dele af Nets, herunder Betalingsservice, efter EU-Kommissionen har givet sin endelige godkendelse af handlen, der blev annonceret i 2019. Kapitalfondsejede Nets forbereder i øjeblikket en fusion med italienske Nexis.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
AF RITZAU OG JESPER ELKJÆR JENSEN

Betalingsservice har fredag fået ny ejer, da amerikanske Mastercard har overtaget ejerskabet fra den danske virksomhed Nets.

Det oplyser Mastercard i en pressemeddelelse.

Nets og Mastercard blev i 2019 enige om en handel til 21,3 mia. kr., som ud over Betalingsservice har omfattet andre betalingssystemer hos Nets.

I mellemtiden har en række myndigheder skullet se på handlen. Den sidste knast har været EU-Kommissionen, som nu har givet sin endelig godkendelse.

EU-Kommissionen godkendte i august handlen på betingelse af, at den teknologi, der ligger bag betalingssystemerne, på licens til en anden virksomhed. Det er nu faldet på plads.

Kommissionens betingelse var grundet en bekymring for, at handlen ville svække konkurrence på markedet for betalinger.

Med købet overtager Mastercard 300 ansatte, der primært arbejder i København og Oslo.

Hos Mastercard har vicedirektør Peter Klein haft ansvaret for handlen, og han glæder sig over, at den er faldet på plads.

"Vi vil på ingen måde lægge skjul på, at i dag er en særdeles vigtig dag for Mastercard. Ikke mindst er vi meget bevidste om, at vi overtager ansvaret for vigtige tjenester for mange danskere og nordmænd," siger Peter Klein i en pressemeddelelse.

Frasalget sker samtidig med, at Nets er i gang forberedelserne til en fusion med italienske Nexis, som forventes at falde på plads i løbet af 2021.

Nets' nuværende ejere er et konsortium med den amerikanske kapitalfond Hellmann & Friedman i front, som i 2018 købte og afnoterede betalingsvirksomheden.

/ritzau/

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også