Kapitalfond vil igen forsøge at sælge tandlægekæde efter forfejlet handel

Den danske kapitalfond Maj Invest var tæt på at sælge tandlægekæden Godt Smil i starten af året, men corona kom i vejen, siger direktør nu. Han melder om stor interesse for kæden, men alligevel holder investoren fast på den lidt endnu.
Erik Holm, adm. direktør i Maj Invest Equity. | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Erik Holm, adm. direktør i Maj Invest Equity. | Foto: Stine Bidstrup/ERH

Salget af tandlægekæden Godt Smil var før Corona gået ind i slutfasen, men handlen blev stoppet pga. coronapandemien.

Salgsplanerne er dog så absolut ikke lagt på hylden - tværtimod, fortæller Erik Holm, som er ledende partner i kapitalfonden Maj Invest, der ejer Godt Smil.

"Vi har sat salget på hold indtil videre, men der er stadig pæn interesse for selskabet. Vi vil dog om på den anden side af årsskiftet, før vi tager stilling til, hvornår vi går i markedet igen med det – men det er også forventningen, at vi gør det," siger Erik Holm.

I 2019 hyrede Maj Invest revisions- og konsulenthuset PwC til at sælge Godt Smil, som kapitalfonden investerede i tilbage i 2014. Ifølge erhvervsmediet Finans.dk forventede flere kilder, at salget ville ske inden udgangen af første kvartal i 2020, fordi parterne var gået ind i den sidste runde med potentielle bydere. Men det skete altså ikke, for i marts brød pandemien ud.

"Vi er ikke gået ud med noget officielt endnu, men det kommer med sikkerhed snart op igen. Salget blev udskudt pga. corona. Der er stadig stor interesse, og virksomheden går godt. For på trods af corona, så går folk jo stadig til tandlægen. Det går faktisk rigtig, rigtig godt," siger Jeppe Christiansen, adm. direktør i Maj Invest.

Hverken han eller Erik Holm vil kommentere på, om der er hyret en ny rådgiver til at starte salgsprocessen op.

Slet ikke ramt af corona

Maj Invest købte Godt Smil i 2014. Kæden har i dag over 180 tandlægestole fordelt på 29 klinikker med 500 medarbejdere.

En af dens konkurrenter er tandlægekæden Tandlæge.dk, som også har været forsøgt solgt, ifølge Finans.dk. Tilbage i sommeren 2018 holdte investorerne bag møder med potentielle købere af en aktiemajoritetet, herunder kapitalfonde, men kom aldrig i hus med det pga. forskellige prisforventninger. Et salg af kæden er næppe blevet lettere af, at corona er kommet.

Tandlæge.dk er blevet hårdt ramt. I det seneste regnskab for 2019 skriver ledelsen, at corona-krisen har sat sit klare aftryk på første halvår 2020, hvor kæden har tabt 76 mio. kr. i omsætning. Og selvom juni og juli måned kompenserede en del for tabet med en "all-time-high" omsætning, så var det ikke nok til at kompensere for tabet. Koncernen måtte derfor i dialog med sine långivere.

Men det er Godt Smil derimod ikke, siger Erik Holm:

"Godt Smil var kun kortvarigt påvirket af corona. Den går godt - rigtig godt faktisk. Vi har klaret os superflot i år. Jeg tror sådan set, at der er mulighed for at sælge den nu, men vi holder den lige, fordi vi har fokus på andre ting."

Tallene for 2020 er ikke kommet endnu, men 2019-regnskabet viser, at overskuddet er gået fra 13 til 17 mio. kr., og herudover skriver ledelsen, at man ikke har været påvirket af corona.

"Vi skæver slet ikke til Tandlæge.dk. Vi er to meget forskellige forrentninger. Hele strukturen og forretningsmodellen er meget forskellig. Vores prispunkter er langt lavere end Tandlæge.dk for eksempel," siger Erik Holm.

Medie: Axcel kiksede med milliardsalg af pickup-firma - nu er overskuddet faldet 

Ventureselskabers afvikling af selskaber ramt af corona

Life science-venturefond ser på muligheder i anden corona-bølge

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Michael Eriksen har 11 års direktionserfaring fra PWC, der stod bag flest handler i 2022 blandt corporate finance-aktørerne herhjemme. | Foto: Pr

PWC fritstiller mangeårig M&A-chef

For abonnenter