Redaktør: Venturebranchen spiller en stadig større rolle i dansk erhvervsliv

Startups er altid på jagt efter ny kapital og samarbejdspartnere. Samtidig spiller eksterne investorer en stadig vigtigere rolle ved generationsskifte i mange familieejede virksomheder.  Det er baggrunden for, at mediehuset Watch Medier nu går ind på dette område med KapitalWatch, siger redaktionschef på Watch Medier.
Henrik Tüchsen, redaktionschef på Watch Medier, bliver redaktør for det nye medie om kapilfonde og investeringsselskaber.
Henrik Tüchsen, redaktionschef på Watch Medier, bliver redaktør for det nye medie om kapilfonde og investeringsselskaber.

Danske investorer, iværksættere og større virksomheder på jagt efter kapital får nu et nyt erhvervsmedie, KapitalWatch.

Det nye medie vil dække danske private og offentlige investeringsselskabers, business angels´ og kapital- og venturefondes aktiviteter, fortæller Watch Mediers redaktionschef Henrik Tüchsen, der også bliver redaktør for det nye medie.

"Denne type investorer og fonde spiller en stadig større rolle i dansk erhvervsliv, og deres aktiviteter bliver ikke mindre med den bølge af generationsskifter, der ligger foran os i dansk erhvervsliv," siger han og tilføjer, at familieejede virksomheder ikke i dag, som det måske var traditionen tidligere, per automatik overdrager virksomheden til familien.

"Her spiller både business angels, velhavende familiers investeringsselskaber, kapital- og ventureselskaber en stadig større rolle, og der gemmer sig mange gode historier der, som vi vil fortælle," pointerer Henrik Tüchsen.

Voksende appetit på kapital

Mere end 20.000 familieejede virksomheder ventes i de kommende år at skulle have nye ejere.

Et andet fokusområde for KapitalWatch er virksomheder, der ikke er nær så langt i deres udvikling, nemlig startups, der skyder op som paddehatte i Danmark.

"De er altid på udkig efter ny kapital for at komme videre, og ventureinvestoren har altid appetit på en god investering," siger Henrik Tüchsen.

Danske startups tiltrak i 2019 mere end 3,8 mia. kr. i venturekapital. Det er én mia. kr. mere end i 2018.

Andre helt centrale aktører, når det handler om at rejse kapital og bringe virksomheder videre i deres udvikling, er de statslige fonde, først og fremmest Vækstfonden og Innovationsfonden.

Der findes desuden i dag tusinder af danske business angels, der på forskellige niveauer investerer i virksomheder, og en god del af dem er samlet i netværk som Danish Business Angels, Business Angels Copenhagen og Business Angels Sydbank.

"Vi tror på, at et medie som KapitalWatch med uafhængig, fair og kritisk journalistik kan spille en rolle ved at gå tæt på disse forskellige typer af investorer," understreger Henrik Tüchsen.

KapitalWatchs egne journalister bakkes op af historier fra mere end 60 reportere på Watch Mediers øvrige 13 nichemedier.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også