KapitalWatch

Novo Holdings gør dansker til chef for de største investeringer

Investeringsselskabet Novo Holdings har fået en ny chef for de såkaldte principal investments, der er den del af selskabet, der investerer i store, veletablerede life science-selskaber. Han skal blandt andet gennemføre en oprustning i USA.

Foto: Novo Holdings / PR

Det bliver fremover Christoffer Søderberg, som skal stå i spidsen for den del af Novo Holdings' investeringer, der kaldes principal investments.

Principal investments dækker over Novo Holdings' investeringer i store, veletablerede virksomheder som Convatec, Sonion og Xellia Pharmaceuticals, og Christoffer Søderberg har tidligere været leder af den europæiske afdeling af principal investments, men forfremmes altså nu og overtager det samlede ansvar for investeringsstrategien globalt.

"Christoffer har med stor succes sat kursen for principal investments gennem de seneste år, udvist forbilledligt lederskab, en stærk investeringsmentalitet, og har leveret imponerende resultater. Jeg ser frem til at fortsætte samarbejdet med Christoffer i gennemførelsen af vores strategi for at udbygge og styrke vores position som en internationalt førende life science-investor," siger Kasim Kutay, der er adm. direktør hos Novo Holdings i en pressemeddelelse.

Christoffer Søderberg erstatter Michael Shalmi, der forlod posten i februar. Efter eget udsagn var han blevet afsat fra posten.

Ansætter i USA

En af Christoffer Søderbergs første store opgaver bliver at etablere en afdeling i USA, som skal stå for Principal Investments' aktiviteter i USA, hvor man lavede sin første investering i 2016.

"Over de seneste par år er Principal Investments-teamet og organisationen modnet og institutionaliseret, og vi føler, at det er det rigtig tidspunkt til at udvide vores geografiske tilstedeværelse og dermed styrke vores position yderligere inden for amerikanske life science- og healthcare-investeringer," siger Christoffer Søderberg.

Christoffer Søderberg får i sit nye job dermed også to nye kollegaer, da selskabet allerede har lavet de første principal investments-ansættelser i USA.

Til posten som leder af principal investements i USA har Novo Holdings fundet Abhijeet Lele, der kommer fra den singaporeanske investeringsfond Temasek Holdings.

Den anden nyansættelse er Jon Levy, som er hentet ind fra investeringsfonden CVC Capital Partners.

For øjeblikket er tre af principal investments' porteføljevirksomheder - ERT, WCG og Inogen – fra USA. De resterende, Chr. Hansen, Convatec, Envirotainer, Evotec, Orexo, Sonion, Synlab og Xellia Pharmaceuticals, har hovedkvarter i Europa.

 

Mere fra KapitalWatch

Landmand har skabt egen minikapitalfond

Gennem samarbejder med unge landmænd er stifteren af Frandsbjerg Group i gang med at opkøbe svinebedrifter. Det er den vej eller afvikling, lyder diagnosen.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch