Medie: Juicekæde kan være på vej mod frasalg

Til trods for flere trecifrede millionindskud knager samarbejdet tilsyneladende i ejerkredsen hos Joe & The Juice. En af storaktionærerne kan være på vej ud, skriver Inside Business.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Den svenske kapitalfond Valedo kan muligvis være ved at afhænde sin ejerandel i juicekæden Joe & The Juice.

Det skriver Inside Business på baggrund af flere anonyme kilder, hvor det uddybes, at fonden angiveligt skulle have bedt Jeffries om at afsøge markedet for potentielle købere.

Valedo skulle ifølge erhvervsregister BIQ sidde på 25-33,3 pct. af aktierne i holdingselskabet bag det danske juicekoncept.

Forholdet internt i ejerkredsen hos den danske juicekæde skulle generelt være blevet yderst anspændt under covid-19-pandemien ifølge Inside Business. Her skulle særligt kædens stifter, Kasper Basse, og den amerikanske kapitalfond General Atlantic gået hinanden på klingen - ifølge mediet på centrale strategiske spørgsmål.

Milliontab og ekstra indskud

Nyheden kommer efter et årsregnskab, hvor Joe & The Juice i 2019 tabte over 330 mio. kr. Det skete efter at Inside Business tidligere på året rapporterede, at den eksisterende ejerkreds stod til at skyde 200 mio. kr.  i juicekæden.

Kapitalindskuddet kom kun et år efter, at kapitalfondene havde givet en kapitalindsprøjtning på 1 mia. kr. til juicekæden.

Ifølge Finans er underskuddet bare vokset siden General Atlantic tog en stor aktiepost i virksomheden og rettede blikket mod det amerikanske marked.

Trods åbningen af adskillige juicebarer – bl.a. i New York – har konkurrencen på det amerikanske marked dog været høj og omkostningerne er fulgt med.

I det seneste årsregnskab anfører ledelsen, at man "i det store hele er tilfreds med gruppens udvikling og finansielle resultater for 2019".

Det tilføjes, at man vil fortsætte med at ekspandere og investerer i digitale platforme samt den "internationale udrulning af konceptet".

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også