KapitalWatch

ISS kan blive reddet af kapitalfonde

Opkøb kan blive redningen for servicekoncernen ISS.

Foto: Miriam Dalsgaard

Opkøb kan blive redningen for et skrantende ISS, mener aktieanalytiker.

Det skriver Jyllands-Posten Erhverv.

Rengøringsselskabets aktiekurs er faldet markant efter fremlæggelsen af årsregnskabet i februar. Nu ligger aktiekursen på omkring 35 pct. under introduktionskursen. Selskabet har i flere år leveret skuffende bundlinjer.

Indtil maj 2017 var der gode afkast til ISS' aktionærer, men siden da er kursen faldet.

I 2019 er både toplinje og antal medarbejdere skrumpet i den internationale koncern. Driftsmarginalen er faldet til 4,2 pct., og selskabet vil ikke love, at den bliver højere i indeværende år.

Nu kan en udvej være, at kapitalfonde køber selskabet og tager det af fondsbørsen, mener aktieanalytiker Michael Friis Jørgensen.

"ISS er en virksomhed med et relativt stort cash flow (pengestrøm, red.), og med en stabil omsætning og med en relativt lav prissætning i forhold til mange af konkurrenterne begynder der så småt at være en opkøbscase. Det eneste, der taler imod det, er, at selskabet selv er i gang med en strategisk omlægning, og det er normalt den opgave, som private equity-fonde vil påtage sig," siger Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker i Alm. Brand Bank, til Jyllands-Posten Erhverv.

Mere fra KapitalWatch

Vækstfonden købt ud af fynsk robotvirksomhed

Efter en årrække som medejer af fynske Effimat Storage Technology er Vækstfonden købt ud af ejerkredsen. I stedet overtager robotvirksomhedens hovedejer, Peter Mads Clausen fra Danfoss-familien, de fleste af Vækstfondens andele.

Energikrise kan gøre grønne virksomheder til bedre investeringscases

Vækstfonden bebuder stor fokus på grønne investeringer og forventer syndikater på tværs af venture, corporate-venture, institutionelle investorer, familiekontorer og de forskningsbaserede investorer. HC Andersen Capital forventer især interesse for færdigudviklede teknologier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch