Løgismose-direktør bliver koncernchef i mini-konglomerat

Løgismose blev sidste år overtaget af den fynske Halberg-koncern, som Jesper Uggerhøj nu bliver koncernchef for. Samtidig bliver han formand for Elka Rainwear.
I fire år frem til 2016 stod Jesper Uggerhøj i spidsen for Irma-kæden, der dengang havde omkring 80 butikker. En stilling, han forlod til fordel for en toppost i Kopenhagen Fur. Siden 2019 har han været adm. direktør i Løgismose. | Foto: Stine Bidstrup
I fire år frem til 2016 stod Jesper Uggerhøj i spidsen for Irma-kæden, der dengang havde omkring 80 butikker. En stilling, han forlod til fordel for en toppost i Kopenhagen Fur. Siden 2019 har han været adm. direktør i Løgismose. | Foto: Stine Bidstrup

Den tidligere Irma-direktør og nuværende Løgismose-direktør Jesper Uggerhøj tager et skridt videre op i ejerkoncernen bag fødevarevirksomheden, skriver Finans.

Jesper Uggerhøj siden 2019 været adm. direktør i Løgismose, og i sommeren 2023 blev selskabet overtaget af Halberg-koncernen, hvis forretningsgrene breder sig over alt fra tobak, arbejds- og regntøj, hoteller, vin, ejendomsinvestering, basketholdet Svendborg Rabbits og ikke mindst Løgismose.

1. maj træder Jesper Uggerhøj op og bliver koncernchef i Halberg A/S, mens han fortsat beholder stillingen som adm. direktør i Løgismose.

Ifølge Finans sker udnævnelsen af Jesper Uggerhøj i forlængelse af, at bestyrelsen i Halberg er blevet enige med den afgående direktør Frederik Halberg om, at der er behov for et skift til en profil med andre kompetencer til at føre den familieejede koncern ”godt og sikkert videre i den næste fase”.

Samtidig fremgår det af virksomhedsregistret CVR, at Jesper Uggerhøj får ny bestyrelsesformand i Løgismose, hvor bestyrelsesmedlem og vinimportør Torben Sørensen netop er blevet indsat som ny formand.

Han overtager ligeledes posten fra Frederik Halberg.

Formand for regntøjsforretning

I fire år frem til 2016 stod Jesper Uggerhøj i spidsen for Irma-kæden, der dengang havde omkring 80 butikker. En stilling, han forlod til fordel for en toppost i Kopenhagen Fur.

Hans baggrund i spidsen for Irma har også fået profiler i dagligvaremiljøet til at nævne Jesper Uggerhøj som værende en mulig kandidat til den ledige toppost i Coop Danmark. Men med hans nylige forfremmelse kan hans navn formentlig streges af kandidatlisten.

Jesper Uggerhøj bliver desuden formand for bestyrelsen i regntøjsbrandet Elka Rainwear, som er en del af Halberg-koncernens forretningsportefølje.

Det viser nye oplysninger fra det centrale virksomhedsregister, CVR.

Elka blev stiftet af Ejnar Lauridsen i 1958 i Karup og blev navngivet efter grundlæggerens initialer og de to første bogstaver i byens navn.

I begyndelsen bestod sortimentet af undertøj til herrer og damer samt regntøj. Med tiden blev fokus dog rettet mod primært regntøj, og i 1979 ændrede virksomheden navn til det mere internationalt klingende Elka Rainwear.

Elka Rainwear blev i 2015 solgt til Kelly Invest, der havde Halberg som hovedaktionær. Kelly Invest blev i starten af 2021 opløst ved fusion, og i dag ejer Halberg A/S Elka Rainwear, som i dag sælger vandtæt arbejdstøj og regntøj.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie detailWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også