Børsnotering af Svitzer skal få rederiet til at vokse på egen hånd

Som selvstændigt selskab kan Svitzer vokse endnu mere og positionere sig bedre, siger topchef Kasper Nilaus til Børsen.
Maersk meldte torsdag ud, at slæbebådsrederiet Svitzer vil blive børsnoteret selvstændigt senere på året. | Foto: Pr / Svitzer
Maersk meldte torsdag ud, at slæbebådsrederiet Svitzer vil blive børsnoteret selvstændigt senere på året. | Foto: Pr / Svitzer
AF MARKETWIRE

Verdens største slæbebådsrederi Svitzer er vokset massivt under ejerskab af Mærsk. En selvstændig børsnotering åbner muligheder for at udvide forretningen.

Det skriver Børsen.

Torsdag præsenterede Mærsk planer om at udskille Svitzer i en børsnotering, og det vækker glæde hos Kasper Nilaus, der er topchef i Svitzer.

”Mærsk har været en rigtig god ejer for os, men vi står et godt sted til at blive børsnoteret. Svitzer-navnet har vi haft siden 1833, så det er et stærkt brand, som vi nu nemmere kan gå ud og positionere os stærkt i markedet med. Den her mulighed giver os en rigtig god platform til at vokse, vinde nye kontrakter og komme ud i flere havne,” siger Kasper Nilaus til Børsen.

Svitzer er verdens største slæbebådsfirma med end flåde bestående af mere end 450 skibe. Selskabet hjælper store oceangående skibe i havn i 40 terminaler og 140 havne verden over.

I de seneste år har Svitzer åbnet nye aktiviteter i havne i Grækenland, Brasilien, Filippinerne og Australien. Børsnotering skal føre til mere aktivitet i nye markeder.

”Vi er det eneste rigtigt globale slæbebådsfirma, og vi skal fortsætte med at udbygge det aftryk. Vi ser klart, at det nye ejerforhold kommer til at styrke vores muligheder og styrke den service, vi tilbyder kunderne,” siger Kasper Nilaus.

I 2023 opnåede Svitzer en omsætning på 5,8 mia. kr. sammenlignet med 5,4 mia. kr. året før. Driftsresultatet er vokset til 1,7 mia. kr. fra 1,6 mia. kr året inden.

Børsnotering skal godkendes på en ekstraordinær generalforsamling i slutningen af april, og efter planen har selskabet første handelsdag på den københavnske børs 30. april.

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også