Medie: Mærsk-døtre tæt på at sælge mæglerfirma til ledelsen

Det tre Mærsk-døtre har givet ledelsen lov til at forsøge at købe deres skibsmæglerfirma sammen med en investor. Kapitalfonde har takket nej. Topchef og formand vil ikke kommentere.
Maersk Broker er ejet af Ane Mærsk Mc Kinney Uggla (billedet), Kirsten Mærsk Mc Kinney Olufsen og Leise Mærsk Mc-Kinney Møller, som er døtre til Mærsk Mc-Kinney Møller. | Foto: Gregers Tycho
Maersk Broker er ejet af Ane Mærsk Mc Kinney Uggla (billedet), Kirsten Mærsk Mc Kinney Olufsen og Leise Mærsk Mc-Kinney Møller, som er døtre til Mærsk Mc-Kinney Møller. | Foto: Gregers Tycho

Den danske skibsmægler Maersk Broker kan være på vej til at blive solgt til topledelsen i selskabet.

Erhvervsmediet Insidebusiness skriver, at afdøde Mærsk Mc-Kinney Møllers tre døtre, som ejer mæglerfirmaet, har givet den nuværende ledelse tilladelse til at undersøge muligheden for at købe firmaet sammen med en ekstern investor.

Det skulle dreje sig om adm. direktør Anders Hald, finansdirektør Anne Brown Pade, driftsdirektør Henrik Franck, senior vice president Claes Devantier og chef for Asien Claus Plougmand.

ShippingWatch har været i kontakt med Anders Hald, som hverken vil af- eller bekræfte mediets oplysninger.

”Vi kommenterer ikke på rygter,” siger han.

Samme melding lyder fra bestyrelsesformand Kristian Mørch, der heller ikke ønsker at kommentere Insidebusiness’ artikel.

Maersk Broker har hjemme i København og er ejet af Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, Kirsten Mærsk Mc-Kinney Olufsen og Leise Mærsk Mc-Kinney Møller, som er døtre af Mærsk Mc-Kinney Møller.

I sommeren gik der vedholdende rygter om, at Maersk Broker var tæt på at blive solgt til den engelske konkurrent Clarksons. ShippingWatch erfarede dengang, at der især var interesse for mæglerens forretning inden for container, mens tørlast- og tankafdelingen var mindre attraktive.

Forhandlingerne med Clarksons ser dog ud til at være strandet, og nu er ledelsen tilsyneladende så det bedste bud på en ny ejer.

Ifølge Insidebusiness er Maersk Broker blevet tilbudt til flere danske kapitalfonde, som dog har takket nej, da de angiveligt mener, at forretningen er for personafhængig.

Maersk Broker landede et overskud på 131 mio. kr. i 2022 mod 92,4 mio. kr. i 2021. I år ventes resultatet før finansielle poster at lande på mellem 75 og 100 mio. kr. 

Denne artikel er leveret af vores søstermedie ShippingWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også