Medie: Orifarm-ejer vil sælge en andel af firmaet

Orifarm, der de seneste år har gennemført et løbende generationsskifte, købte i 2020 lægemidler for milliarder af det japanske medicinalselskab Takeda.
Orifarm sælger kopimedicin og parallelimporteret medicin. | Foto: Marius Renner
Orifarm sælger kopimedicin og parallelimporteret medicin. | Foto: Marius Renner

Medicinalkoncernen Orifarm, der ultimativt ejes af familien Bøgh-Sørensen, har ifølge Insidebusiness hyret den internationale corporate finance-virksomhed Rothschild til at sælge en ejerandel i Orifarm. 

Orifarm opererer på to områder: Parallelimport af medicin og salg af kopimedicin, og virksomheden gennemgår i disse år en større forandring, efter at Orifarm, der traditionelt har beskæftiget sig med parallelimport af medicin, i 2020 købte 110 lægemidler og to fabrikker i Danmark og Polen af det japanske medicinalselskab Takeda for 4,6 mia. kr.

Orifarm omsatte i 2022 for 11,3 mia. kr. mod 10,5 mia. kr. året før. Driftsoverskuddet er øget til 454 mio. kr. fra 413 mio. kr., men selve resultatet dykker fra 213 mio. kr. i 2021 til 204 mio. kr. i 2022. 

Bøgh-Sørensen gennemførte for tre år siden tredje del af generationsskiftet i Orifarm Group ved at kanalisere en stor del af aktierne til næste generation.

»Stolt er ikke et ord, jeg bruger ret tit. Jeg er glad for, at børnene har købt ind i det tankesæt, vi præsenterede for dem i forbindelse med den første overdragelse i 2016. Det er det, som er baggrunden for, at vi nu tager næste skridt,« sagde Hans Bøgh-Sørensen til Finans, der tegnede følgende fakta op om generationsskiftet:

  • Det seneste skridt i det planlagte generationsskifte medfører, at de tre børn (Christian, Anne-Charlotte og Andreas), gennem deres respektive holdingselskaber nu får overdraget hver yderligere 15 procentpoint af ejerskabet i Habico Holding A/S.
  • Resultatet heraf er, at hver af anden generation nu ejer 30 pct. af aktiekapitalen i Habico Holding A/S, mens Hans Bøgh-Sørensen sidder på de resterende 10 pct. af aktiekapitalen og majoriteten af stemmerne.
  • Igennem Habico Holding A/S ejes primært Orifarm Group A/S samt Habico Invest A/S, som er familiens investeringsselskab.
  • Det første skridt i generationsskiftet blev foretaget i 2016, da de to ældste var fyldt 18 år. Det næste skridt i 2018, da den yngste blev 18, og nu er tredje skridt så blevet taget.

Hans Bøgh Sørensen har ikke over for Insidebusiness bekræftet historien.

(opdateres)


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også