Familiekontorer skyder kapital i ambitiøst energiselskab - ny fond på vej

Tre danske familiekontorer med kapital fra bl.a. Pandora-eventyret investerer i nyt energihandelsselskab, der ser fortsat store afkastmuligheder de kommende år. 
”Vi ønsker at opbygge den førende el-handelsplatform i Europa, hvor private investorer får mulighed for at investere ind i markeder for energi," siger Bjørn Kunz Petersen, adm. direktør i EIO Energy. | Foto: Eioenergy
”Vi ønsker at opbygge den førende el-handelsplatform i Europa, hvor private investorer får mulighed for at investere ind i markeder for energi," siger Bjørn Kunz Petersen, adm. direktør i EIO Energy. | Foto: Eioenergy

Med et bagtæppe af sidste års eksplosive profitter i virksomheder, der handler med el, har tre danske familiekontorer investeret ind i et nyt energihandelsselskab. Det er selskabet EIO Energy med base i Aarhus, der har fået en investering fra Carama Family Office og familiekontoret Polar Bear, der begge har deres udspring i Pandora-formuer, og SCM Investments med fintech-iværksætteren Claus Methmann Christensen.

EIO Energy har fået tilført et millionbeløb til udbygning af sin digitale elhandelsplatform med henblik på at udbrede platformen i Europa. Det sker med en forventning om, at et europæisk energimarked under forandring også de kommende år indeholder betydelige afkastmuligheder for både private og institutionelle investorer.

Mens EIO Energy er driftsselskabet, skal der ved siden af rejses en fond for institutionelle og private investorer.

”Vi er ambitiøse, og når vi lancerer vores Fond I, er det vores hensigt, at vi i løbet af en årrække tegner et beløb på op til 100 mio. euro, siger Bjørn Kunz Petersen, adm. direktør i EIO Energy.

Handel med el er underlagt en lang række regler og stiller krav om en betydelig garantikapital og sikkerhedsstillelser, hvilket fonden skal anvendes til.

Europæisk el-handelsplatform

”Vi ønsker at opbygge den førende el-handelsplatform i Europa, hvor private investorer får mulighed for at investere ind i markeder for energi. Med tre ambitiøse og solide investorer ombord, får vi de finansielle muskler til at accelerere og fokusere på den opgave,“ siger Bjørn Kunz Petersen, der kommer med erfaring gennem en årrække som energihandler.

Claus Methmann Christensen, der især er kendt som stifter af betalingsselskabet Clearhouse, bliver bestyrelsesformand i EIO Energy.

”EIO Energi repræsenterer præcis den type innovation og fremdrift, vi som investorer leder efter. Deres vision for energihandel i fremtiden er både ambitiøs og realistisk, og vi tror på, at de kan blive en førende el-handelsplatform. Med den kapital og støtte, som Eio Energi nu har fået, er jeg overbevist om, at virksomheden er godt positioneret til at accelerere forretningen,“ siger Claus Methmann Christensen fra SCM Investments, som ligeledes er indtrådt som bestyrelsesformand i EIO Energy. 

Pandora-formuer

Carama Family Office er stiftet i 2023 af Bente og Kenneth Ramstrup og deres to børn Camilla og Martin. Familiens formue er skabt gennem Kenneth Ramstrups mangeårige tilknytning til Pandora som salgsdirektør i smykkekoncernen, som han også var aktionær i og dermed hentede en solid økonomisk gevinst, da kapitalfonden Axcel først købte majoriteten i Pandora tilbage i 2008 og siden børsnoterede.

Nyt familiekontor med Pandora-formue laver sin første investering

Også formuen i Polar Bear har rødder i Pandoras erhvervseventyr. Michael Lund Petersen, der blev tilskrevet en stor del af Pandoras succes med at etablere sig på det amerikanske marked, har sammen med sin hustru etableret familiekontoret og investeringsvirksomheden målrettet bl.a. iværksætteri og venture.

Bag transaktionen med EIO Energy står danske Flair Capital, som er specialiseret i at finde investeringspartnere til lovende vækstvirksomheder, som har skabt kontakten til de tre familiekontorer. 

Flair Capital er stiftet i år af Jakob Fuhr Hansen, partner i Nordic Alpha Partners’ første fond og tidligere Vækstfonden, og Søren Christiansen, der har været med til at stifte rådgivningsvirksomheden AS3, som støtter andre virksomheder og organisationer i håndteringen af jobmæssige forandringer og transitioner. 

Energihandlere

En stribe selskaber er de seneste år poppet op særligt omkring Aarhus og Aalborg, hvor tradere handler med energi på de internationale energimarkeder. De største aktører i branchen er Danske Commodities, Centrica og In Commodities

Erhvervsmediet Finans har bl.a. afdækket rekordstore overskud i energihandelsselskaber i 2022, som flere kapitalfonde også har fået øjnene op for efter et år, hvor branchen har tjent milliarder af kroner på at handle el og gas. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også