Forsikringsselskab har hyret konsulenthus til at hive ny investor ind

Deloitte skal hjælpe presset forsikringsselskab med at finde ny investor.
Peer Heitmann Hansen, majoritetsejer af ETU Forsikring, vil sælge dele af eller hele selskabet. | Foto: Frederik Jensen/watchmedier
Peer Heitmann Hansen, majoritetsejer af ETU Forsikring, vil sælge dele af eller hele selskabet. | Foto: Frederik Jensen/watchmedier

Det familieejede, sønderjyske forsikringsselskab ETU Forsikring leder efter en ny investor til at hjælpe den trængte virksomhed med ny kapital. Det siger hovedaktionær og afgående direktør Peer Heitmann Madsen til Insideforsikring

”Det, vi er på udkig efter, er at få noget kapital ind. Vi vil gerne have en investor med ind for at kunne vokse noget mere. Potentialet er der,” siger han til mediet og peger på, at der både kan være tale om en kapitalfond eller en industriel investor,” siger han.

Peer Heitmann Hansen ejer 44 pct. af selskabet, mens hans hustru og tre børn ejer resten. Han er både åben for at sælge en part af aktierne og hele bunken. Han afviser imidlertid at sælge porteføljer fra eller at lukke selskabet. Det er konsulenthuset Deloitte, der har fået opgaven med at finde en ny køber, fortæller han til Insideforsikring. 

Som tidligere har beskrevet har den 66-årige direktør valgt at give stafetten videre til Steen Gram-Hanssen, der har en en fortid som adm. direktør administrationsfællesskabet Forca. 

Selskabet er også i færd med at afvikle sine forretninger i udlandet, en portefølje af private label-hunde- og katteforsikringer i Storbritannien, Sverige og Grækenland, hvilket sker efter dialog med Finanstilsynet. 

Forsikringsbranchen har tidligere måtte hæfte for et par dyre konkurser i henholdsvis Alpha og Qudos, som havde større porteføljer uden for landets grænser. 

Afviklingen af den udenlandske forretning handler også om at løse problemet med en presset solvens. Regnskabet for 2022 viste en solvensdækning på, 109 pct., hvilket er tæt på minimumskravet på 100 pct. 

Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også