Ventureinvestor med erhvervsprofiler i ryggen sælger første virksomhed

Medley Capital blev lanceret i 2021 med en ambition om at lave fire-seks investeringer om året, men har endnu til gode at gennemføre sin første. Selskabet har i stedet selv bygget flere virksomheder.
"En af årsagerne til, at vi ikke har lavet nogle investeringer i andre virksomheder endnu, er, at vi har haft rimelig travlt med egne projekter," fortæller Philip Flindt, medstifter af investeringsselskabet Medley, her i midten af billedet med blå bukser og blå skjorte sammen med holdet bag Medley. Til højre for ham står NTG-stifter Jørgen Hansen | Foto: Medley / Pr
"En af årsagerne til, at vi ikke har lavet nogle investeringer i andre virksomheder endnu, er, at vi har haft rimelig travlt med egne projekter," fortæller Philip Flindt, medstifter af investeringsselskabet Medley, her i midten af billedet med blå bukser og blå skjorte sammen med holdet bag Medley. Til højre for ham står NTG-stifter Jørgen Hansen | Foto: Medley / Pr

Der har været fart på hos ventureselskabet Medley Capital, også blot kaldet Medley, siden det blev lanceret for halvandet år siden.

Selskabet, som i et interview med KapitalWatch dengang fortalte om ambitioner om at investere i fire-seks virksomheder om året, har dog endnu til gode at gennemføre sin første investering i en ekstern virksomhed. 

Til gengæld har Medley ageret såkaldt venturebuilder og i perioden stiftet tre virksomheder, herunder energioptimeringsplatformen Easygreen, som blev lanceret samtidig med Medley i september 2021. 

Easygreen er netop er blevet solgt for ”et anseeligt millionbeløb” til det kapitalfondsejede elselskab Modstrøm. Det er Medleys første salg.

”En af årsagerne til, at vi ikke har lavet nogle investeringer i andre virksomheder endnu, er, at vi har haft rimelig travlt med egne projekter. De kræver mange kræfter. Men dem får vi flere af nu, hvor Easygreen er blevet solgt,” fortæller Medley-medstifter Philip Flindt til KapitalWatch.

De øvrige to virksomheder, Medley står bag, er it-konsulenthuset The Enablement Company og Multisig, som forvalter alternative investeringsfonde. Og flere er på vej, ligesom Medley ikke har forkastet sine investeringsambitioner.

”Vi er i stealth mode med en virksomhed mere, hvor vi selv skal venturebuilde, og så har vi nogle projekter i støbeskeen, som kommer snart,” siger Philip Flindt.

Ser på flere investeringer

Medley har tidligere beskrevet sig selv som en utraditionel venturefond, der befinder sig et sted i feltet mellem de traditionelle fonde og familiekontorer.

I ryggen har Medley ”et utroligt stærkt økonomisk bagland” med bl.a. Jørgen Hansen, stifter af transportkoncernen NTG, Peter Grubert, der sidder i ledelsen i samme koncern, og Allan Flindt, medstifter af energiselskabet Blue Energy.

Efter halvandet år med fokus på at bygge virksomheder, og hvor markedet for virksomhedshandler og investeringer generelt har ændret sig markant, er Philip Flindt i dag mindre skarp i sin udmelding om målet for Medleys investeringsaktiviteter, end hans kollega, medstifter Mathias Christensen, var for halvandet år siden.

”Vi har fået skabt et godt fundament og har en-to investeringer, som vi kigger på lige nu. Vi har masser af blod på tanden og ser i dag i højere grad efter investeringer, som har direkte synergier med vores eksisterende portefølje,” siger Philip Flindt og tilføjer:

”Det vigtigste for os er, at vi gerne vil have en større andel i virksomhederne, fordi vi gerne vil være aktive medejere, ligesom i dem vi selv starter. Vi elsker at være i driften, og det er også det, vi kommer med til virksomhederne, udover nogle væsentlige økonomiske kræfter.”

Det økonomiske bagland gør, at Medley ikke skal søge kapital eksternt for at få tingene til at løbe rundt. Ved lanceringen i 2021 havde partnerkredsen ikke investeret et konkret beløb i Medley.

Og det har ifølge Philip Flindt heller ikke været nødvendigt endnu.

”Vores virksomheder har tjent penge undervejs, og så er der gået sport i, at vi gerne vil bygge både virksomhederne og Medley op uden de store kapitalindsprøjtninger,” siger han:

”Det er vi lykkedes rigtig fint med indtil videre, særligt i Easygreen.”

Fortsætter med minoritet

Easygreen landede i 2022 et resultat af sin primære drift på lige under syv mio. kr. og et overskud efter skat på 5,5 mio. kr. Det var en markant stigning fra 2021, hvor driftsresultatet var negativt med 830.000 kr., og bundlinjen var på minus 650.000 kr.

Philip Flindt, som har været direkte involveret i opbygningen af Easygreen, er i forbindelse med Modstrøms opkøb blevet indsat som adm. direktør. Han fortsætter i virksomheden sammen med de af Medleys medarbejdere, som har været med til at bygge den.

Det drejer sig om Christopher Brix, Patrick Hyldgård og Jens Aggergaard, der alle har titel af associate i Medley og sidder som hhv. marketingdirektør, kommunikationsansvarlig og salgsansvarlig i Easygreen.

De har alle tre også haft en ejerandel i Easygreen. Det har de som en del af Medleys, ifølge egen beskrivelse, unikke medarbejderstruktur.

”Det er fantastisk at kunne give noget tilbage til dem, som har troet på projektet og sagt gode, stabile jobs op for at være med. De har som medejere også fået et rigtig fint beløb for deres indsats,” siger Philip Flindt, som tilføjer:

”Det betyder meget, at vi har fået Easygreen til, hvor virksomheden er nu, men der er stadig mål, vi gerne vil arbejde mod, og et kæmpe potentiale, vi gerne vil være med til at forløse.”

Tocifret millionoverskud

Medley, der fortsætter som minoritetsinvestor i Easygreen i det nye samlede setup med den hollandsk-stiftede kapitalfond Waterland som hovedejer, offentliggjorde for nyligt sin seneste årsrapport.

Dette viser et overskud efter skat på 64,6 mio. kr. i 2022, hvilket er en stigning fra et underskud på to mio. kr. året før.

2022-resultatet blev skabt på baggrund af et ”resultat af kapitalandele i tilknyttede virksomheder” på 66,8 mio. kr., der kommer dels fra opskrivninger af Medleys portefølje, dels fra salget af Easygreen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også