Pensionsinvestorer vil mistillid mod unoterede investeringer til livs

Ifølge Industriens Pensions investeringsdirektør vil det ”næsten være uansvarligt ikke at investere” i unoterede aktiver som ejendomme. Finanstilsynet stiller spørgsmålstegn ved værdiansættelserne.
Peter Lindegaard, investeringsdirektør i Industriens Pension. | Foto: Pr / Industriens Pension
Peter Lindegaard, investeringsdirektør i Industriens Pension. | Foto: Pr / Industriens Pension

De danske pensionsselskabers milliardinvesteringer i unoterede aktiver og såkaldte alternativer – herunder ejendomme – bliver ofte mødt af en betydelig skepsis, ja, i visse tilfælde ligefrem mistillid. 

Det skriver Børsen på baggrund af et pressemøde med brancheforeningen Forsikring & Pension i går, tirsdag.

Ifølge de seneste tal udgør de illikvide investeringer, der gerne skulle generere et højere afkast end de børsnoterede og dermed mere transparente af slagsen, en fjerdedel af pensionsselskabernes porteføljer svarende til 759 milliarder ved årsskiftet.

”98 pct. af verdens virksomheder er unoterede, så det vil næsten være uansvarligt ikke at investere i den kæmpe mængde, der er unoteret,” siger Peter Lindegaard, investeringsdirektør (CIO) hos Industriens Pension, og understreger, at det for ham handler om ”at skabe det højst mulige afkast til de mennesker, der har arbejdet hele livet.”

Hos Finanstilsynet, der som en slags vagthund bl.a. har til opgave at holde et vågent øje med pensionsselskabernes unoterede investeringer, går bekymringen på, at ”det kræver andre og flere kompetencer end at investere i noterede aktiver,” som vicedirektør Carsten Brogaard formulerer det.

”Man skal værdiansætte til dagsværdi, og det vil sige, at selvom et aktiv ikke handles på et marked, skal det værdisættes, som om der sidder to mennesker overfor hinanden og er klar til at spytte i hånden og lave en aftale,” siger Carsten Brogaard og sammenligner processen med ”en ejendomshandel.”

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie EjendomsWatch.)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også