Forskere og fagfolk advarer mod investeringer i ejendomsfonde

Høje indgangsomkostninger hos ejendomsfonde betyder, at investeringerne ikke giver mening med de nuværende renter, siger flere kendere af markedet til Børsen.
Det kan blive en dyr omgang at investere i ejendomsfonde, advarer fagfolk i Børsen. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix
Det kan blive en dyr omgang at investere i ejendomsfonde, advarer fagfolk i Børsen. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Investeringsudbydere af ejendomme tager startomkostninger på op mod 22 pct. af det investerede beløb, og dermed bliver omkostningerne så høje, at de spiser store dele af afkastet. 

Sådan siger flere fagfolk og markedskendere om investeringer i ejendomsfonde til Børsen.

“Det er helt vilde omkostninger. Man kan sige, at investeringen bliver usælgelig i alt for lang tid, hvor investor har tabt penge på grund af de høje omkostninger,” siger Lars Krull, der er seniorforsker ved Aalborg Universitet, til avisen.

Ejendomsinvesteringer har generelt været eftertragtede og har leveret pæne afkast, men de store rentestigninger, som har ramt verdensøkonomien, ændrer billedet, mener Mads Sørensen, partner og medstifter hos den uvildige økonomiske rådgiver Ditfinanshus og tidligere formuecenterchef i Spar Nord. 

Han mener overordnet ikke, man bør løbe den risiko på baggrund af de startgegyrer, ejendomsfondene har lige nu, og med de nuværende renter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også