Investorgruppe overtager størstedelen af dansk fodboldklub

En amerikansk-britisk investorgruppe har overtaget aktiemajoriteten i Gladsaxe-klubben AB.
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix

Den danske fodboldklub Akademisk Boldklub (AB) er blevet solgt til investorgruppen Five Castles Football Group LLC (FCFG).

Det skriver klubben fra 2. division i en pressemeddelelse mandag.

Tidligere hovedaktionær og bestyrelsesformand i klubben, Torben Oldenborg, forbliver involveret som mindretalsaktionær, næstformand og vil have en plads i bestyrelsen. Ulrik Rasch, bestyrelsesformand for Moderklubben AB, bliver også en del af bestyrelsen.

FCFG består primært af investorer baseret i USA og Storbritannien. Den er ledet af den tidligere New York Red Bulls-direktør Erik Stover. Det fremgår ikke, hvor stor en del af aktierne, FCFG har købt.

Ifølge Erik Stover er det ikke planen, at AB skal være én af flere klubber under FCFG.

”Vores plan er at være fuldt engagerede i det lokale miljø i Gladsaxe, hvilket også indebærer AB’s medlemmer og tilhængere. Vi håber på støtte til vores idéer og vil drage lære af deres erfaringer og forventninger,” siger Erik Stover i meddelelsen.

”Dette er en langsigtet investeringsplan udelukkende i AB A/S, som ikke vil være en del af en multiklub-strategi eller en forsøgsordning for en investering i en klub et andet sted,” lyder det videre.

Handlen er godkendt af Divisionsforeningen, der har indført nye og strammere regler for udenlandske ejere i dansk fodbold. Reglerne indebærer bl.a. gennemsigtighed i investeringens pengestrømme og fuld åbenhed.

Brøndby IF sætter navn på størstedelen af ny ejergruppe

Amerikansk investor vil overtage aktiemajoritet i Brøndby

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også