KapitalWatch

Global usikkerhed har gjort det sværere at finde finansiering til biotek

For biotekbranchen, der traditionelt hører til blandt de mest risikable investeringer, rammer den store globale usikkerhed mulighederne for at rejse penge, skriver Børsen.

Foto: Peter Hove Olesen

Den store globale usikkerhed har ramt biotekbranchen, hvor det bliver stadigt sværere at rejse livsnødvendig kapital til at finansiere udviklingen af nye, potentielle lægemidler.

Det sådan lyder det samstemmigt fra flere aktører i branchen, skriver Børsen.

“Det er vanskeligt derude. Det kan enhver, der kigger ud ad vinduet, se,” siger Christian Elling, ledende partner i Lundbeckfonden Biocapital, der investerer i unge biotekselskaber, til avisen.

Det er bl.a. krigen i Ukraine, inflation og usikre finansielle markeder, der også dæmper investorernes lyst på de traditionelt risikable investeringer i biotek.

I 2022 er det amerikanske biotekindeks, NBI, faldet over 11 pct. i værdi, skriver Børsen – og det på trods af, at samme indeks set over de seneste seks måneder er steget over 13 pct.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch.)

Mere fra KapitalWatch

Snackvirksomhed får fødevareprofil i ejerkredsen

Cocohagen har fået tidligere Daloon-ejer og -direktør i ejerkredsen. Nu skydes vækstrejse i gang med henblik på at gøre selskabets kakaotrøfler til kaffekædernes fortrukne, bæredygtige snackvalg.

Læs også

Seneste nyt

KapitalWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch