Elon Musk lukker aftale om Twitter-køb efter bøvlet forløb

Ifølge flere medier har verdens i øjeblikket rigeste mand, Elon Musk, lukket aftale om køb af det sociale medie Twitter efter et langtrukket, offentligt forløb. Prisen for mediet løber i danske kr. op i et trecifret milliardbeløb.
Elon Musk, stifter af bl.a. elbilproducenten Tesla | Foto: Philip Pacheco / AFP / Ritzau Scanpix
Elon Musk, stifter af bl.a. elbilproducenten Tesla | Foto: Philip Pacheco / AFP / Ritzau Scanpix
Af Ritzau

Verdens i øjeblikket rigeste mand, Elon Musk, har formelt lukket en aftale om at købe det sociale medie Twitter for 44 mia. dollar, ca. 330 mia. kr.

Det oplyser kilder til flere medier, heriblandt nyhedsbureauet Reuters. Også Financial Times og Washington Post erfarer, at købet er gennemført.

Dermed står et dramatisk forløb på flere måneder til at blive afsluttet. Her har Twitter og Musk bl.a. været i strid om værdien af selskabet, efter at sidstnævnte mente, at han var blevet vildledt.

Med købet kommer Twitter til at sige farvel til selskabets adm. direktør, Parag Agrawal, og finansdirektør Ned Segal. Det erfarer kilder med kendskab til sagen ifølge Reuters.

Twitter, EMusk og de to direktører er ikke umiddelbart vendt tilbage på mediets henvendelse om en kommentar.

I april kom en aftale om køb af Twitter på plads mellem Tesla-grundlæggeren Elon Musk og det sociale medie.

Men så trak Musk sig, fordi han mente, at han ikke havde fået korrekte oplysninger om antallet af falske konti på det sociale medie, som han selv er flittig bruger af.

Det fik Twitter til at ville hive Musk i retten. Selskabet mente, at Musk havde forpligtet sig til at overtage det sociale medie og dermed brød kontrakten.

Hvis ikke Musk var gået med til at overtage selskabet inden fredag 28. oktober, var det endt med en retssag.

Med købet kan Musk føje endnu et punkt til sit lange cv: nemlig titlen som Twitter-ejer.

I øvrigt er den omdiskuterede erhvervsmand og mangemilliardær direktør for elbilselskabet Tesla og rumfartsselskabet SpaceX.

I forbindelse med købet har Musk meldt store ambitioner ud for det sociale mediet.

Han vil ”besejre” de falske konti og spamrobotterne på det sociale medie. Derudover vil han offentliggøre algoritmerne, som står for udvælgelsen af indhold på mediet, og forsøge at modvirke ekkokammertendenser på mediet.

Men detaljerne i de konkrete planer er få, skriver Reuters.

Derudover vil Twitters 7.500 medarbejdere formentlig følge spændte og urolige med i den kommende tid, da Musk har meddelt, at han planlægger at skære ned i antallet af stillinger.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også